Annonce

Fokus på løsninger i stedet for kriser

Dagens Medicins konference ‘2 dage for sundheden 2022’ blev åbnet med en diagnose af et sundhedsvæsen i krise. Direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, luftede sine visioner for vejen frem, og visionerne blev af nogle deltagere mødt positivt mens andre udfordrede dem.

Annonce

Stor hjertekongres bringer specialerne tættere sammen

Årets hjertekongres for American Heart Association havde fokus på sammenhængen mellem hjertesygdom, nyresygdom og diabetes. Professor og overlæge Peter Gæde kommer her med sit bud på, hvad der var det mest interessante på kongressen.

Ad

Endotrophin er en god biomarkør for komplikationer til type 2-diabetes

Dansk studie peger på, at et højt niveau af signalmolekylet endotrophin i blodet er associeret med øget risiko for både mikro- og makrovaskulære komplikationer til type 2-diabetes. Måling af endotrophin kan derfor på sigt måske hjælpe til at finde de personer med diabetes, der vil have størst gavn af de nyeste lægemidler på markedet, siger forsker.

Ad

Alarmerende mange med kronisk nyresygdom er underdiagnosticerede 

Data fra to AstraZeneca-sponsorerede studier viser, at kronisk nyresygdom i stadie tre er alarmerende underdiagnosticeret i en række vestlige lande. Forskningen viser også, at behandling med en SGLT2-hæmmer øjeblikkeligt reducerer yderligere fald i nyrefunktionen efter diagnose, samtidig med at behandling med dapagliflozin reducerer omkostningerne forbundet med behandlingen.

Annonce

Om kirurgi og musik

Hvordan kunne en kirurgs uddannelse se ud, hvis vi lærte af musikere og andre med en professionel indstilling til deres fag, spørger to uddannelsesansvarlige hjertekirurger.

Se flere jobs