Trafikstøj øger risikoen for demens

Forskning baseret på to mio. danskere viser, at hvis man bor på en adresse med meget trafikstøj, stiger ens risiko for at udvikle demenssygdomme. Studiet er udgivet i BMJ.

Annonce

Annonce

Psykiatriplan: Speciallæger revser fejlslagen kultur

Den kommende psykiatriplans slagkraft afhænger af om det lykkes at tage et opgør med den herskende tankegang, der siger, at psykiatriske indlæggelser er et onde, der så vidt muligt skal undgås. Det mener to psykiatere fra henholdsvis det offentlige og det private.

Så mange er smittet med COVID-19 i din kommune

Få overblik over, hvor mange coronasmittede og vaccinerede der er i landets 98 kommuner. Der er 4.326 nye smittede siden i går. 75 pct. er færdigvaccineret, og næsten 800.000 har fået første revaccination.

Sundhedsplejersker vinder pris for at opspore astma hos børn

En tidlig opsporing for astmatisk bronkitis i Randers Kommune skal sikre, at børn med diagnosen får det bedre. Sundhedsplejerske bag indsats guider forældre til at sikre den rette behandling af børnene, og for initiativet har hun lige modtaget en pris.

Annonce

Jeg har fået nok: En beretning fra gulvet på Holbæk Sygehus

Ærgrelserne er for mange, og frustrationerne for store, så derfor har jeg sagt min stilling op. Flere års dårlige politiske beslutninger har sammen med lokale ledelser, der ikke tager medarbejdernes manglende tillid alvorligt, skabt et dysfunktionelt sygehusvæsen, som de ansatte flygter fra.

Se flere jobs