Topforsker om årets ERS: »Vi glæder os først og fremmest til at mødes«

Professor, overlæge og chef for Lungemedicinsk Forskningsenhed på Hvidovre Hospital Charlotte Suppli Ulrik glæder sig til igen at møde sine internationale kollegaer på den årlige lungekongres for European Respiratory Society, der snart begynder. Hun forventer også, at der vil blive præsenteret interessante resultater med medicin til forskellige lungesygdomme, som i dag er svære at behandle.

Annonce

Det står der om sundhed i finanslovsudspillet for 2023

Finansminister Nicolai Wammen har i dag fremlagt regeringens forslag til en finanslov for næste år. Regeringen foreslår at pengene til sundhedsvæsenet skal gå til psykiatrien samt ældre, men der fremgår ingen konkrete øremærkninger af udspillet.

Annonce

Nu udvides aftalen om 72 timers behandlingsansvar i Region H

For at skabe mere patientsikre forløb fik hospitalerne i Region Hovedstaden tidligere i år behandlingsansvaret 72 timer efter udskrivelse til midlertidige kommunale døgnpladser og plejecentre. Nu udvides ordningen fra 1. september til borgere, der udskrives til kommunal sygepleje i eget hjem.

Ad

Lotte Grams arbejdsliv balancerer mellem almen medicin og ayurveda

Almen medicin tiltrak Lotte Gram, fordi hun gerne vil arbejde med det hele menneske. Undervejs opdagede hun, at også sjælen måtte inddrages, og derfor arbejder hun både med konventionel og alternativ behandling. Men det er stadig en proces at forene de to.

Annonce

Lægeforeningen om finanslovsforslag: Nu skal det være psykiatriens tur

Med sit finanslovforslag lægger regeringen op til at ville investere i psykiatrien med penge fra en såkaldt forhandlingsreserve på cirka 600 mio. kr. ”Det er positivt, at regeringen ser behovet for at løfte psykiatrien, men indtil videre er midlerne fra forhandlingsreserven ikke øremærket psykiatrien. Det er afgørende, at det sker. Nu skal det være psykiatriens tur,” siger Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke.

Ad

Se flere jobs