Annonce

Medarbejderflugt presser børn- og ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark

Flere børn og unge udredes og behandles inden for psykiatrien i Region Syddanmark, men der bliver færre og færre speciallæger til at tage hånd om de unge mennesker. Det sætter både udredningsretten og behandlingskvaliteten under »stærkt pres« på området, og derfor går Region Syddanmark nu på jagt efter holdbare løsninger.

Annonce

Heino Knudsen: Region Sjælland vil være en friregion

Administrativt arbejde og unødvendige registreringer skal væk. Region Sjælland håber at få lov til at blive en friregion. »Vi bør sætte fagligheden mere fri,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Annonce

Forum for mænds sundhed: Mænds sundhed skal højere op på dagsordenen

Mænd kommer ofte alt for sent til lægen, og overdødeligheden indenfor en række sygdomme peger på stor kønslig ulighed i sundhed, mener Forum for Mænds Sundhed. Selvom sidste uges sundhedsreform ikke nævner mænds sundhed med et ord, så er der alligevel positive takter, mener formand Svend Aage Madsen.

Overvægtige børn skal finde glæden ved fysisk aktivitet i HIIT med kiloene

Højintensiv træning til overvægtige børn skal gavne dem både fysisk og psykisk. Læge og projektleder Charlotte Eggertsen vil med sit forskningsprojekt udfordre, at motion går fra anbefaling til krav i behandlingen af børn med overvægt. Her kan kommunale træningshold målrettet overvægtige børn være en vej at gå.

To koncerndirektører konstitueret i Region Midtjylland

Efter Ole Thomsens exit i kølvandet på amputationssagen har Region Midtjylland konstitueret to nye koncerndirektører. Der er tale om lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital Jørgen Schøler Kristensen og vicedirektør i Sundhedsplanlægning Rikke Skou Jensen.

Annonce

»Jeg var lige der, hvor jeg skulle være«

Voldsomme, uplanlagte og uønskede karriereskift behøver ikke skyldes dramatiske stridigheder, dårlig trivsel eller direkte fyringer. De kan forårsages af noget så basalt som ens helbred, som det skete for Anne Møller Nielsen, der måte opgive en særdeles lovende karriere som anæstesiolog.

En succes er født

ANMELDELSE TV2’s nye dramaserie ‘Dag & nat’ giver et troværdigt og realistisk indblik i døgnrytmen på en travl fødegang, skriver Morten Hedegaard, tidl. klinikchef på Rigshospitalets fødeafdeling.

Ombryd supersygehusene

STIKPILLEN: Problemet er, at de unge læger, sygeplejersker, jordemødre og andre personalegrupper samstemmende og i stor udstrækning taler om stress, angst for arbejdet og dårligt arbejdsmiljø, skriver Torben Mogensen, tidl. vicedirektør, Hvidovre Hospital.

Den første lille prut er slået

Den nye politiske aftale om en sundhedsreform anviser en rigtig retning, men den er langtfra nogen reform af det nære sundhedsvæsen.

Se flere jobs