Covid-19
Stort dansk-svensk forskningsprojekt skal afdække senfølger ved COVID-19
Forskere fra Danmark og Sverige er gået sammen om et stort forskningsarbejde, hvor de skal afdække baggrunden for, at nogle personer udvikler senfølger til COVID-19. Forskningen skal også munde ud i bedre behandlinger til dem, som gør.
lunger
DSAM: Spirometrier er et uhensigtsmæssigt surrogatmål for lungeindsatsen
Antallet af lungefunktionsundersøgelser i almen praksis siger ikke noget om, hvor god den praktiserende læge er til at passe sine lungepatienter. Derfor er det nuværende fokus på området uhensigtsmæssigt og alt for ensidigt, mener Dansk Selskab for Almen Medicin.
lægemidler
Professor: Brug data til at overvåge sikkerhed ved brug af lægemidler
Vi kan bruge de omfattende danske registre til at opdage potentielle uerkendte problemer ved brug af lægemidler, siger professor Anton Pottegård fra Institut for Sundhedstjenesteforskning ved Syddansk Universitet (SDU).
Osteoporose
Nyt studie undersøger effekt af osteoporoseindsats
Litteraturstudie foretaget i et samarbejde mellem Statens Institut for Folkesundhed og Videnscenter for Knoglesundhed, Sjællands Universitetshospital, skal undersøge, om mennesker med osteoporose har gavn af patientuddannelse.
Lymfom
Overbevisende data fra forsøg med glofitamab
Tidligt klinisk studie med en kombination af glofitamab og polatuzumab til patienter med diffust storcellet b-celle lymfom viser overbevisende effekt på ASH. Studiet blev præsenteret af Martin Hutchings fra Rigshospitalet.
navne
Henning Grønbæk er ny klinisk lærestolsprofessor på Aarhus Universitet
Aarhus Universitet ansætter Henning Grønbæk som klinisk lærestolsprofessor på Institut for Klinisk Medicin. Her skal han være ansvarlig for den kliniske forskning mellem AU og AUH inden for lever-, mave- og tarmsygdomme.
Debat
Det er i høj grad en politisk beslutning, hvor meget tvang der anvendes i Danmark
Hovedparten af tvangen i psykiatrien kan skyldes manglende ressourcer. Derfor er det frustrerende gentagne gange at høre politikere gøre anvendelsen af tvang til et fagligt og uddannelsesmæssigt problem, som psykiatrien selv skal løse, skriver overlæge Simon Hjerrild..
Debat
Vi har mistet 6.000 sengepladser på 15 år
At et offentligt sundhedsvæsen til en årlig pris på ca. 170 mia. kr. kan være under hårdt pres af 450 indlagte coronapatienter, viser med al tydelighed, at der er noget fundamentalt galt med kapacitet, struktur og prioritering i sundhedsvæsenet, skriver Bodil Lyngholm og Kristian Sandvej, praktiserende læger.
Debat
Sådan kan en folkesundhedslov løse vores alvorlige folkesundhedsproblemer
Hvis der er noget, COVID-19 har lært os, er det, at hvis folkesundheden bliver prioriteret fra centralt hold, arbejdet bliver koordineret, og der indgås partnerskaber med aktører, både inden for og uden for folkesundhedsarbejdet, så kan vi flytte bjerge. Derfor skal Danmark have en folkesundhedslov.
palliation
Lungeteam cykler ud til svært syge patienter
REPORTAGE Lungemedicinsk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har succes med at tilbyde patienter med terminal KOL og lungesygdom et besøg i eget hjem. Vi fulgte overlæge Nassim Bazeghi Roberts og sygeplejerske Lene Nissen, da de cyklede ud til besøg hos 72-årige Jess Harbo, der er terminal KOL-patient.
Debat
Lægeforeningen fortsætter sin diskrimination af kvindelige medlemmer
Vi er skuffede og vrede over, at Lægeforeningen og Lægernes Pension afviser at ændre i den pensionsordning, som betyder, at kvindelige læger meldt ind før 1998, får op til 10 pct. mindre udbetalt årligt end mænd. I stedet fortsætter man med åbenlyst at kønsdiskriminere sine kvindelige medlemmer.
- Den gode behandling findes, men mange danskere med migræne betaler ud af egen lomme for ikke-evidensbaseret behandling
- Praktiserende læge død efter knivoverfald på Amager
- Begejstring hos DSAM: Praktiserende læger får flere henvisningsmuligheder ved vage symptomer
- Alarmerende høj dødelighed blandt KOL-patienter med akutte forværringer
- Helene Bliddal Døssing er ny vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital
- Introduktionsreservelægestilling i radiologi ved Røntgen og Skanning, Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 01/07/2022 - Introduktionsstilling med karrierepotentiale
Regionspsykiatrien Gødstrup | Ansøgningsfrist: 03/07/2022 - Neuropsykolog til Regionshospitalet Hammel Neurocenter, Hospitalsenhed Midt, med tjenestested i neurorehabiliteringsafsnittene i Lemvig og Skive.
Regionshospitalet Hammel | Ansøgningsfrist: 07/07/2022 - Speciallæge i intern medicin/almen medicin til Medicinsk Modtagelse, Medicinske Sygdomme, Sygehus Sønderjylland
Sygehus Sønderjylland | Ansøgningsfrist: 07/07/2022 - Klinisk overlæge til Kriminalforsorgen Syddanmark
Kriminalforsorgen Syddanmark | Ansøgningsfrist: 08/07/2022 - Afdelingslæge til Røntgen og Skanning, Regionshospitalet Viborg
Hospitalsenhed Midt | Ansøgningsfrist: 09/07/2022 - Uddannelsesansvarlig overlæge ved Nyresygdomme, Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 10/07/2022 - Uklassificeret reservelæge ved Nyresygdomme, Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 11/07/2022 - Uklassificeret reservelæge ved Nyresygdomme, Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 11/07/2022 - Introduktionsstilling i plastikkirurgi ved OUH Odense Universitetshospital, Plastikkirurgisk Afdeling Z
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 11/07/2022
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg