»Spørg mig om hvad som helst, så har jeg et system. Det er en del af den coping mechanism, jeg har opbygget for at kunne håndtere livet«

Cecilie Refsager er ved at uddanne sig som praktiserende læge, hun er mor, teaterentusiast, hustru, og så er hun autist. Hele livet har hun følt sig anderledes, men først i forsommeren blev hun som 38-årig diagnosticeret, og nu vil hun bryde tabuet og stigmatiseringen. Ikke kun for sin egen skyld eller for at rydde vejen for sin søn, der har samme diagnose. Men også for alle dem, der gerne vil være mere åbne, men bliver holdt tilbage af frygt for fordomme.

Annonce

Annonce

Regionspolitikere skal bestige et bjerg af opgaver

Der mangler hænder, psykiatrien er presset, og sundhedsvæsenet savner sammenhæng. Uanset hvem, der kommer til at stå i spidsen for regionerne, er der nok at tag fat på, mener fire erfarne sundhedseksperter.

2 x Anders kæmper om magten i Midtjylland

ANALYSE: Anders Kühnau (S) og Anders G. Christensen (V) vil begge være formand for Region Midtjylland. Jokeren kan vise sig at være Kühnaus håndtering af sygeplejerskernes OK-forhandlinger.

Annonce

Forskere vil kurere luftvejsinfektioner med syre

Forskere fra Norge og Danmark samarbejder om udvikling af en ny inhalationsbehandling, som skal gøre kål på alt fra cystisk fibrose til COVID-19. Behandlingen, der virker på både bakterie- og virusinfektioner, bliver i øjeblikket undersøgt i et klinisk studie med mennesker.

Så mange er smittet med COVID-19 i din kommune

Få overblik over, hvor mange coronasmittede og vaccinerede der er i landets 98 kommuner. Der er 3.670 nye smittede siden i går. 75 pct. er færdigvaccineret, og 475.000 har fået første revaccination.

Sæt kryds ved en, der forstår sundhedsvæsenets grundlæggende krise

Siden begyndelsen af nullerne har der været talt om den enorme udfordring, der vil ramme velfærdsstaten. Men ligesom en frø i en gryde ikke hopper op af det kogende vand, hvis vandet opvarmes langsomt, har ingen rigtig for alvor adresseret problemet med den tiltagende ophedning af velfærdssamfundets maskineri.

Regioner og hospitaler som drivkraft i det danske life science-økosystem

Det er viden og mennesker, der driver udviklingen, og vi bør derfor have større regionale miljøer, der kan uddanne, tiltrække og fastholde sundhedsfagprofessionelle og forskere for at skabe det optimale styrkeforhold mellem offentlig og privat forskning i det danske life science-økosystem. 

Se flere jobs