Seks gener spiller afgørende rolle for lægemiddelresistens ved prostatakræft

Mutationer i seks gener gør prostatakræft resistent over for PARP-hæmmere. Lægemidler, der kan genoprette effekten af generne, kan få kræftbehandlingen til at virke igen. Ny viden kan lede til både bedre diagnoser og forhåbentlig nye kombinationsbehandlinger til patienter med prostatakræft, siger forsker.

Annonce

Annonce

Mangel på psykiatere skaber ukollegial lønspiral

Efterspørgslen på speciallæger i psykiatri er nu så stor, at vikarbureauer lokker med op mod en million kroner mere om året oven i lægernes eksisterende løn. Manglen på psykiatere betyder, at regionerne nu konkurrerer sig selv i sænk, siger sundhedsøkonom.

Lægeforeningen: Et vanvittigt tilbud

Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, og Overlægeforeningens formand, Susanne Wammen, kalder vikarbureauernes tilbud til psykiaterne for ‘voldsomme’ og ‘vanvittige’. De afviser, at den enkelte læge har et ansvar for udviklingen i brugen af lægevikarer i psykiatrien.

Ad

Fiskeolie og D-vitamin reducerer risikoen for falsk strubehoste

Hvis mor indtager fiskeolie eller højdosis D-vitamin under graviditeten, reducerer det hendes ufødte barns risiko for at udvikle falsk strubehoste med op til 40 pct. Fiskeolie og D-vitamin kan have indflydelse på immunforsvaret, siger forsker.

Ad

Annonce

En økonomisk dødsspiral

Regioner, foren jer, for den nuværende økonomiske dødsspiral på området for lægers vikarløn kan ikke fortsætte.

Giver Grønland glæde? Givetvis

I USA anslås det, at omkring 50 pct. af alle medicinstuderende og læger lider af ‘physician burnout’, udbrændthed. I 2020 vurderede KBU-læger arbejdsmiljøet på danske hospitaler til 6,4 ud af 10, mens over en tredjedel af danske overlæger er stressede. Hvordan forholder det sig i det grønlandske sundhedsvæsen?