Region Midtjylland har stor succes med TMS-behandling af depression

I efterhånden nogle år har personer med depression i Region Midtjylland fået tilbudt behandling med transkraniel magnetisk stimulation. Erfaringerne med behandlingen er så gode, at tilbuddet nu bliver udvidet til alle klinikker i regionen. Forskere og læger ser også på flere anvendelsesområder inden for psykiatrien og neurologien.

Annonce

Professor: GSK i front i kapløbet om en RSV-vaccine

Verdens største medicinalfirmaer har kastet sig ind i kampen om udviklingen af en vaccine mod RSV. Længst i processen står britiske GSK. Selvom der endnu ikke findes forebyggende behandling mod luftvejsinfektionen, er det usikkert, om danske myndigheder udbyde vaccinen, vurderer infektionsmediciner Jan Gerstoft.

Fra Freud i folkeskolen til familieforskning

Mette Falkenberg Krantz er på vej til at blive børne- og ungdomspsykiater, samtidig med at hun forsker. De to områder befrugter gensidigt hinanden, og kombinationen giver hende stor arbejdsglæde, men også meget arbejde.

Annonce

Ad

»Litteraturen binder min egen barndom sammen med mine børns«

For Maria Rytter, der er læge og forfatter, har kultur og især børnelitteraturen altid haft en særlig plads. Men som forælder til små børn er tid en mangelvare, og podcast er derfor blevet hendes primære kulturelle indslag i en travl hverdag.

Ad

Annonce

Mikkel Rasmussen: Hvis ikke nu, hvornår så?

Den politiske stilhed har længe været larmende til trods for, at det igen og igen viser sig, hvorfor der er behov for handling i psykiatrien. I kølvandet på en intensiveret debat og efter pres fra flere partier begynder forhandlingerne om en 10-årsplan nu 24. august. Dette momentum skal forløses, for meget håb er koblet op på troen på, at nu er det nu skriver Mikkel Rasmussen.

Ad

Det egentlige problem

Det er paradoksalt, at de områder af landet, hvor folk har det dårligste helbred, også er de områder, hvor det er sværest at få læger til at slå sig ned. Den problemstilling har ulmet i en årrække og er taget vedvarende til i styrke i de seneste år.

Se flere jobs