psykiatri
Region Midtjylland har stor succes med TMS-behandling af depression
I efterhånden nogle år har personer med depression i Region Midtjylland fået tilbudt behandling med transkraniel magnetisk stimulation. Erfaringerne med behandlingen er så gode, at tilbuddet nu bliver udvidet til alle klinikker i regionen. Forskere og læger ser også på flere anvendelsesområder inden for psykiatrien og neurologien.
infektionsmedicin
Professor: GSK i front i kapløbet om en RSV-vaccine
Verdens største medicinalfirmaer har kastet sig ind i kampen om udviklingen af en vaccine mod RSV. Længst i processen står britiske GSK. Selvom der endnu ikke findes forebyggende behandling mod luftvejsinfektionen, er det usikkert, om danske myndigheder udbyde vaccinen, vurderer infektionsmediciner Jan Gerstoft.
forskerlægerne
Fra Freud i folkeskolen til familieforskning
Mette Falkenberg Krantz er på vej til at blive børne- og ungdomspsykiater, samtidig med at hun forsker. De to områder befrugter gensidigt hinanden, og kombinationen giver hende stor arbejdsglæde, men også meget arbejde.
nefrologi
Særligt kosttilskud kan måske beskytte mod nyresygdom
Et nyt studie fra Københavns Universitet viser, at indtagelse af aminosyren lysin har en lovende effekt på nyresygdomme på dyr og mennesker.
forskning
Danske forskere udvikler ny genteknologi, der kan teste, hvor godt medicin virker
Forskere fra Københavns Universitet har fundet en ny metode til at teste virkningen af medicin. Den nye genteknologi kan være med til at gøre udviklingen af medicin hurtigere og mere præcis.
KULTURKANYLEN
»Litteraturen binder min egen barndom sammen med mine børns«
For Maria Rytter, der er læge og forfatter, har kultur og især børnelitteraturen altid haft en særlig plads. Men som forælder til små børn er tid en mangelvare, og podcast er derfor blevet hendes primære kulturelle indslag i en travl hverdag.
navne
Ny klinisk lektor ved Syddansk Universitet skal forske i diabetes
Morten Bjerregaard-Andersen er ny klinisk lektor inden for diabetes ved Institut for Regional Sundhedsforskning ved Syddansk Universitet og Sydvestjysk Sygehus.
debat
Mikkel Rasmussen: Hvis ikke nu, hvornår så?
Den politiske stilhed har længe været larmende til trods for, at det igen og igen viser sig, hvorfor der er behov for handling i psykiatrien. I kølvandet på en intensiveret debat og efter pres fra flere partier begynder forhandlingerne om en 10-årsplan nu 24. august. Dette momentum skal forløses, for meget håb er koblet op på troen på, at nu er det nu skriver Mikkel Rasmussen.
leder
Det egentlige problem
Det er paradoksalt, at de områder af landet, hvor folk har det dårligste helbred, også er de områder, hvor det er sværest at få læger til at slå sig ned. Den problemstilling har ulmet i en årrække og er taget vedvarende til i styrke i de seneste år.
debat
Poul Videbech og Gitte Ahle: Man får ikke en Lamborghini, hvis man kun vil betale for en Trabant
Det haster med at realisere Sundhedsstyrelsens 10-årsplan for det psykiatriske område. Psykiatrien bør styrkes, fordi vi fra rapporter og videnskabelige undersøgelser ved, at behandles psykisk sygdom ordentligt med den tid, det kræver, er der glimrende resultater. I det modsatte tilfælde kan det i værste tilfælde ende med grov kriminalitet, misbrug og selvmord.
- Se listen: Her er sundhedsvæsenets 100 mest magtfulde 2023
- »I en forfængelig stund kan det godt ærgre mig, at de fleste ikke ved, hvad jeg rigtigt laver«
- Hver tredje på magtlisten er en læge
- Sophie Løhde sidder på toppen af magten
- Sundhedsøkonom: Region Midtjyllands problemer er resultatet af 14-15 års underfinansiering af det danske sundhedsvæsen
- Er du vores nye afdelingslæge i Sengeafsnit 2 og 4 for unge, Børne- og Ungdompsykiatrisk afdeling, Skejby?
BUA Børne- og ungdomspsykiatri, Sengeafsnit 2 for Unge – AUH | Ansøgningsfrist: 03/10/2023 - Introduktionsstilling Onkologisk Afdeling R, Odense Universitetshospital
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 04/10/2023 - Overlæge nedre kirurgi
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 04/10/2023 - Ved Urinvejskirurgisk Afdeling L, OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus, er to introduktionsstillinger ledig til besættelse per 1. marts 2024 eller snarest derefter
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 06/10/2023 - Afdelingslæge til Akutafdelingen
Regionshospitalet Horsens | Ansøgningsfrist: 08/10/2023 - Dygtig og visionær afdelingslæge søges til Sengeafsnit 3 for affektive lidelser – Regionspsykiatrien Gødstrup
Regionspsykiatrien Gødstrup Sengeafsnit 3 for Affektive Lidelser | Ansøgningsfrist: 08/10/2023 - Har du lyst til at bruge dine kompetencer som afdelingslæge i et børnepsykiatrisk afsnit i udvikling?
BUA Team 1 for Skolebørnspsykiatri – AUH | Ansøgningsfrist: 08/10/2023 - Søg introduktionsstilling på psykiatrisk afdeling i Vejle – Vi har uddannelse på programmet hver dag
Psykiatrisk Afdeling | Ansøgningsfrist: 08/10/2023 - Vi søger en specialpsykolog i Lokalpsykiatrien i Fredericia
Psykiatrisk Afdeling | Ansøgningsfrist: 08/10/2023 - Afdelingslæge til ortopædkirurgi, Regionshospitalet Gødstrup
Regionshospitalet Gødstrup | Ansøgningsfrist: 09/10/2023
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg