Annonce

Psykiatriforhandlinger under ny form

Forhandlinger uden bagkant og dermed tegn på en nært forestående aftale er aflyst til fordel for bilaterale forhandlinger med partierne.

Ny ydelse i overenskomsten: Nordjyske læger gjorde en ekstra indsats for sårbare børn

Lægerne i nordjyske Nibe har gennem en årrække lavet et stort opsøgende arbejde for at få børn ind i konsultationen, hvis de er udeblevet fra de almindelige børneundersøgelser. Der blev afsat en dobbelttid til disse børn, der ofte har været fra sårbare familier. Nu er ydelsen skrevet ind i overenskomsten mellem PLO og Danske Regioner.

Annonce

Tværsektorielt projekt tester indlæggelser i hjemmet

Et tværsektorielt samarbejde i Midtjylland undersøger indlæggelse af akut syge ældre i hjemmet, hvor kommunale sygeplejersker behandler og sparer med sygehuslæger, der er behandlingsansvarlige. Håbet er, at løsningen er til gavn for de ældre og er billigere for sundhedsvæsenet.

Ad

Ad

Jørgen Schøler går på pension, men fortsætter som formand for Medicinrådet

Venner og kolleger sagde i sidste uge farvel til Jørgen Schøler Kristensen, der har valgt at lade sig pensionere fra stillingen som lægefaglig direktør på AUH. Samtidig stopper han fra årsskiftet som konstitueret koncerndirektør i Region Midtjylland. Han fortsætter dog som formand for Medicinrådet.

Annonce

Unge læger går grædende hjem fra vagt

På flere af landets akutmodtagelser er arbejdspresset især om natten for de yngre hospitalslæger så stort, at det medfører mental mistrivsel og sygemeldinger. I Slagelse har man haft succes med at gøre arbejdsmiljøet mere attraktivt.

Se flere jobs