Annonce

Region Syddanmark raser: PLO sætter sin rolle som liberalt erhverv på spil

PLO’s planer om at lukke 14 ud af 21 konsultationssteder i lægevagten i Region Syddanmark 1. oktober uden en ny aftale, får Region Syddanmark til at true med en voldgiftssag. »Konflikter af den her art rokker ved, om almen praksis fortsat kan være et liberalt erhverv,« lyder advarslen fra regionens chefforhandler. 

Budgetforlig giver socialt udsatte en almen praksis

Over de næste fire år har Region Hovedstaden afsat 11 mio. kr. til at udvide den allerede eksisterende flexklinik på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital med en almenmedicinsk funktion. Tilbuddet er målrettet socialt udsatte borgere, der enten ikke har en praktiserende læge eller har brug for mere fleksible rammer i deres sundhedstilbud.

Annonce

Almen praksis får nye muligheder for at henvise patienter til speciallæger

Fra 1. oktober kan praktiserende læger få vurderet visse patienttyper hos en speciallæge inden for 30 dage. De nye enkeltstående konsultationer skal hjælpe almen praksis hurtigere videre med patienten. Det vækker glæde i de faglige miljøer, hvor aftalen dog også kritiseres for at være for snæver.

Ad

Torben K. Hollmann stopper som sektorformand

Efter ni år i FOA stopper Torben K. Hollmann som sektorformand for Social og Sundhed. Han har fået job som centerchef for Center for sundhed og ældre i Næstved Kommune.

Ad

Ad

Bred aftale om en 10-årsplan for psykiatrien er på plads

10-årsplanen for psykiatrien er landet. Den byder på en ‘her og nu-pakke’ og fem prioriterede indsatser herunder børn og unge. Planens finansiering kritiseres af Lægeforeningen, og Dansk Psykiatrisk Selskab kalder det for en ‘Psykiatriplan 1’.

Se flere jobs