Annonce

KBU-guiden forår 2022

Er du klar til at søge KBU 19. april? Vi har samlet en guide over hospitalernes tilbud til dig.

72 timers behandlingsansvar skal skabe bedre overgange

For at skabe mere patientsikre forløb i Region Hovedstaden skal hospitalerne beholde behandlingsansvaret 72 timer efter udskrivning til midlertidige kommunale døgnpladser, plejecentre eller kommunal sygepleje i eget hjem. Projektet bliver fremhævet af dommerkomiteen bag prisen Den Gyldne Tråd 2022, som uddeles af Dagens Medicins søstermedie Kommunal Sundhed.

Annonce

Fordommene blev gjort til skamme

Et halvt år i retspsykiatrien er overstået for læge Jesper Nørgaard Kjær, som vi følger i serien ‘Psykiatrien set indefra’. Det har givet ham mulighed for længere forløb med patienter og et indblik i en type patienter og arbejdsgange, han ikke har mødt før.

Annonce

Nyt råd skal drøfte modernisering af honorarstrukturen i almen praksis

Den nuværende honorarstruktur for praktiserende læger har brug for at blive moderniseret og forenklet. Derfor har PLO og regionerne nedsat et uafhængigt råd, der skal komme med bud på, hvordan det kan realiseres. Formand for Etisk Råd, Leif Vestergaard, står i spidsen for rådet.

En kulturel blandingsmisbruger

For speciallæge Ove Gaardboe er kultur et krydderi på tilværelsen. Han er med egne ord ’blandingsmisbruger’ af alskens kultur. Til daglig arbejder han på at sætte fokus på en anden form for kultur end den, som KulturKanylen sætter fokus på, nemlig alt det, der er imellem os: vores omgangstone, traditioner og historie. Ove Gaardbo arbejder på at ændre vores forhold til døden.

Neuroforskningscenter i verdensklasse skyder i vejret i Aarhus

Frem mod 2026 vil der i forbindelse med Aarhus Universitetshospital blive opført et helt nyt forskningscenter, der bringer forskning i neurologi og psykiatri under samme tag. Centeret skal være med til at cementere dansk hjerneforsknings internationale førerposition

Se flere jobs