Sygepleje i Praksis


Giv din/dine sygeplejerske(r) fornyet motivation og nye redskaber til konferencen Sygepleje I Praksis. Her kommer de hjem med tips og færdige fraser, som styrker afholdelsen af de selvstændige sygeplejekonsultationerne i praksis.

Mødeleder, Klaus Roslind, fortæller, hvorfor sygeplejersken skal have fri til denne spændende konference se videoen her.

Sygepleje I Praksis afholdes i Køge d. 22. marts eller Aarhus d. 29. marts. Læs mere og tilmeld dig her

Annonce

Annonce

Patienterne var i centrum på Kræftdag 2022

Det var patientens rejse gennem systemet, der var centrum for en tætpakket Kræftdag 2022. Undervejs blev deltagerne både præsenteret for highlights fra kræftkongressen ESMO, faglige oplæg, workshops og en afsluttende paneldebat. Formanden for Dansk Brystkræft Organisation tog især tanker om et udvidet samarbejde mellem patientforeninger med hjem.

Fund af 89 genetiske varianter for stroke åbner op for nye behandlingsmuligheder

Forskere har i et stort internationalt studie med dansk deltagelse identificeret 89 genetiske varianter for risiko for udvikling af stroke. De genetiske varianter kan blandt andet benyttes til at identificere nye mål for behandlinger mod stroke eller stille tidlige prognoser for risiko for at blive ramt af stroke. Forskningen er udgivet i Nature.

Ad

Praktiserende læge: Politikerne skal finde løsninger til ældre multisyge patienter

Dagens Medicin har talt med tre læger om, hvad, de mener, er valgkampens vigtige emner. En kommende regering skal sikre almen praksis’ mulighed for at samarbejde med de andre sektorer, mener praktiserende læge Janni Kristensen. Hun ønsker større tilgængelighed til specialistviden på hospitalerne og nemmere kommunikation med PPR.

Fremover skal nyfødte screenes for muskelsvind 

Sundhedsministeriet har besluttet at indføre screening for den alvorlige muskelsvindsygdom Spinal Muskelatrofi (SMA) hos nyfødte. Screeningen tilføjes det eksisterende screeningsprogram og vil træde i kraft ved årsskiftet.

Ad

Annonce

Se flere jobs