Overlæge får 3 års fængsel for bedrageri i Østre Landsret

Bedrageriet blev begået mod to hospitaler i Region Hovedstaden, der tilsammen blev franarret 3,7 mio. kr. for fiktive blodprøveanalyser. Landsretten lægger i sin skærpelse af straffen vægt på beløbets størrelse, bedrageriets varighed samt dømtes betroede stilling som overlæge. 

Annonce

Sådan vil Region H stramme kontrollen med praksissektoren

På baggrund af en række svindelsager har embedsværket i Region Hovedstaden nu fremlagt otte forslag til, hvordan kontrollen med praksissektoren kan forbedres. Forslagene mødte bred opbakning på regionsrådsmødet tirsdag aften. PLO erkender behovet for mere transparens, men nogle af forslagene er dog for vidtgående, lyder det. 

Praktiserende speciallæger får ny overenskomstaftale

FAPS og regionerne har forhandlet en ny overenskomstaftale for de praktiserende speciallæger på plads. Aftalen giver bl.a. et økonomisk løft, bedre speciallægedækning i yderområder og behandling af flere øjenpatienter.

Annonce

Annonce

Svingdøren snurrer: Skizofrene behandles mindre og genindlægges oftere

Mens antallet af mennesker med skizofreni har været støt stigende siden 2005, bliver patienter oftere genindlagt ifølge en analyse foretaget af KL’s nyhedsbrev Momentum. Det skyldes, at mange psykiatere er tvunget til at udskrive patienter, før de er færdigbehandlede, ifølge Dansk Psykiatrisk Selskab. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) genkender problematikken og erkender, at ressourcerne ikke har fulgt med antallet af patienter.

Se flere jobs

Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.


Dagens Medicin

E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K

Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg