
BØRNE- OG UNGEPSYKIATRI
Nye tal: Udredningsretten er under hårdt pres i børne- og ungdomspsykiatrien
Færre speciallæger og markant flere henvisninger end tidligere år har sat børne- og ungdomspsykiatrien under gevaldigt pres i hele landet. Udviklingen kan nu for alvor aflæses i overholdelsen af udredningsretten, der overskrides i mere end 40 pct. af forløbene på landsplan. Det viser de seneste tal fra Sundhedsdatastyrelsen.
REUMATOLOGI
Odense har fået nyt forskningscenter for gigtpatienter med lungesygdom
PURE hedder et nyt såkaldt frontlinjecenter i Odense, som har til formål at undersøge, hvordan opsporing, forløb og behandling af patienter med både gigt- og lungesygdomme kan forbedres.
NAVNE
Tidligere medlemmer af frimurerordenen vil afsætte stormester og læge Walter Schwartz
Den tidligere ledende overlæge Walter Schwartz er kommet i modvind i frimurerordenen, hvor tidligere medlemmer nu opfordrer til at afsætte ham som stormester.
PATIENTSIKKERHED
Tidligere ansat anmelder presset fødeafdeling til Styrelsen for Patientsikkerhed
I sidste måned opsagde en overlæge sin stilling fødeafdelingen på Sjællands Universitetshospital, Roskilde, på grund af de dårlige arbejdsforhold, og nu har han anmeldt hospitalet til Styrelsen for Patientsikkerhed.
internationale højdepunkter
Topforsker: Disse resultater fik stående ovationer på ASCO
Professor og overlæge Signe Borgquist mener, at resultater præsenteret på ASCO 2022 kommer til at være en gamechanger inden for behandling af kvinder med metastaserende brystkræft.
danske højdepunkter
Imponerende præklinisk data og mulig behandlingsændring ved endetarmskræft var nogle af de danske højdepunkter på ASCO
ASCO er slut for i år, og vi ser tilbage på, hvad de danske forskere tog med til den årlige amerikanske kræftkongres. Der var flere spændende studier, der blandt andet fokuserede på stråleterapi og immunterapi.
internationale højdepunkter
Det fysiske fremmøde var den største oplevelse på årets ADA
Forskningsleder Peter Rossing var på ADA, hvor der ikke blev præsenteret data fra mange kæmpe studier, men hvor fællesskabet igen var i fokus efter to års fravær under pandemien. Der blev også præsenteret spændende forskningsresultater og bekymrende data, der tyder på et kæmpe behandlingsgab i brugen af effektive lægemidler.
danske højdepunkter
Danske forskere var – som sædvanlig – flot repræsenteret ved ADA
Den store amerikanske diabeteskongres for American Diabetes Association (ADA) er slut, og vi kigger på, hvad de danske forskere bragte med sig over på den anden side af Atlanten.
lymfom
Højdosis kemoterapi ved lymfom øger risikoen for senere hjertesvigt
Ny dansk forskning præsenteret på EHA finder, at nogle patienter, som har været i behandling for lymfom med højdosis kemoterapi, får permanente skader på hjertet og dermed forhøjet risiko for hjertesvigt resten af livet.
aml
EHA-studie: Quizartinib forbedrer overlevelsen for patienter med FLT3-IDT+ AML
Nye resultater på den årlige hæmatologikongres for EHA viser, at behandling med FLT3-hæmmeren quizartinib fordobler overlevelsen for patienter med akut myeloid leukæmi med FLT3-IDT-mutationen.
kronik
Milliarder i samfundsøkonomiske gevinster ved at investere i og behandle med medicinsk cannabis
Behandling med medicinsk cannabis har en række positive gevinster, både sundhedsmæssigt og samfundsøkonomisk, som opvejer omkostningerne ved offentlige tilskud. Desuden er en permanent ordning med højere tilskud et af de bedste midler til at bekæmpe ulighed i sundhed på smerteområdet.
Leder
Kliniske forsøg er ren win-win
Man kan kun undre sig over, at der ikke er et eneste politisk parti, der har en strategi for et bæredygtigt sundhedsvæsen med klinisk forskning som en hjørnesten.
god klinisk praksis
Leo Pharma får hård kritik: Holdt GCP-inspektører for døren
Lægemiddelstyrelsen blev mødt af en lukket dør, da styrelsens GCP-inspektører efterspurgte vigtig dokumentation for to af Leo Pharmas studier af eksemmedicin. Inspektørerne fandt også væsentlige mangler i beskrivelserne i den kliniske studierapport.
- Den gode behandling findes, men mange danskere med migræne betaler ud af egen lomme for ikke-evidensbaseret behandling
- Praktiserende læge død efter knivoverfald på Amager
- Begejstring hos DSAM: Praktiserende læger får flere henvisningsmuligheder ved vage symptomer
- Alarmerende høj dødelighed blandt KOL-patienter med akutte forværringer
- Helene Bliddal Døssing er ny vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital
- Introduktionsreservelægestilling i radiologi ved Røntgen og Skanning, Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 01/07/2022 - Introduktionsstilling med karrierepotentiale
Regionspsykiatrien Gødstrup | Ansøgningsfrist: 03/07/2022 - Neuropsykolog til Regionshospitalet Hammel Neurocenter, Hospitalsenhed Midt, med tjenestested i neurorehabiliteringsafsnittene i Lemvig og Skive.
Regionshospitalet Hammel | Ansøgningsfrist: 07/07/2022 - Speciallæge i intern medicin/almen medicin til Medicinsk Modtagelse, Medicinske Sygdomme, Sygehus Sønderjylland
Sygehus Sønderjylland | Ansøgningsfrist: 07/07/2022 - Klinisk overlæge til Kriminalforsorgen Syddanmark
Kriminalforsorgen Syddanmark | Ansøgningsfrist: 08/07/2022 - Afdelingslæge til Røntgen og Skanning, Regionshospitalet Viborg
Hospitalsenhed Midt | Ansøgningsfrist: 09/07/2022 - Uddannelsesansvarlig overlæge ved Nyresygdomme, Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 10/07/2022 - Uklassificeret reservelæge ved Nyresygdomme, Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 11/07/2022 - Uklassificeret reservelæge ved Nyresygdomme, Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 11/07/2022 - Introduktionsstilling i plastikkirurgi ved OUH Odense Universitetshospital, Plastikkirurgisk Afdeling Z
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 11/07/2022
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg