Nye studier cementerer effekten af ugentlig insulin

Resultaterne fra Novo Nordisks studier af firmaets ugentlige insulin er ifølge en af landets førende diabetesforskere, professor og overlæge Filip Krag Knop, så stærke, at der efter alt at dømme venter en snarlig myndighedsgodkendelse.

Annonce

Stor underdiagnosticering af endometriose

Forskningsprojekt ved Aarhus Universitet viser, at selvom endometriose rammer op mod hver tiende kvinde i den fødedygtige alder, så får mindre end to pct. stillet diagnosen i Danmark.

Ad

Ad

Annonce

Børnelungefonden får ny formand 

Regitze Siggaard er valgt som ny formand for Børnelungefonden. Hun skal afløse Søren Houman, der har stået i spidsen for fonden de seneste otte år.

Otte læger optaget i Kraks Blå Bog

Der er 8 læger blandt de 116 nye personer i Kraks Blå Bogs 2022-udgave. Det gælder bl.a. en forskningschef, de lægevidenskabelige selskabers formand og en praktiserende læge. 

Ad

Velkommen til fremtidens murstensløse hospital

Vi skal tænke i nye løsninger, når borgere skal modtage samme behandling i eget hjem, som de i dag er indlagt for. Ikke mindst skal der udvikles nye digitale løsninger, når personalet skal overvåge patienter i eget, hjem og sikre, at deres tilstand ikke forværres under behandling og eventuelt kræver intensiveret behandling i en hospitalsseng, skriver Kirsten Wisborg, lægefaglig vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Svar på debatindlæg om ME fra Saugstad og la Cour

Vi vil gerne opfordre til, at vi på tværs af fagligheder samarbejder om at forbedre behandlingen af CFS/ME, men dette indebærer ikke, at vi må gå på kompromis med god videnskabelig og klinisk praksis, skriver forfatterne bag artikel i Ugeskrift for Læger som svar på kritik. 

Se flere jobs