Ny kandidatuddannelse i medicin nærmer sig åbningsdagen

1. september slår den nye kandidatuddannelse i medicin dørene op i Esbjerg. Her vil den første årgang på 30 kandidatstuderende opleve et studiemiljø, der i høj grad er smeltet sammen med hverdagen på Sydvestjysk Sygehus. Det skal mindske afstanden mellem teori og færdighed – og skabe dygtigere og mere robuste læger på sigt.

Annonce

Annonce

Delestillinger gør det muligt at kombinere klinik og forskning

Egentlig er det meningen, at læger skal skynde sig at blive speciallæger uden svinkeærinder, så mulighederne for at kombinere klinik og forskning under videreuddannelsen er ikke supergode. Men de instanser, der finansierer forskning, ser det som et problem, at så mange læger tabes for forskning på længere sigt – det har Lundbeckfonden gjort noget ved.

Ad

Region Midtjylland har stor succes med TMS-behandling af depression

I efterhånden nogle år har personer med depression i Region Midtjylland fået tilbudt behandling med transkraniel magnetisk stimulation. Erfaringerne med behandlingen er så gode, at tilbuddet nu bliver udvidet til alle klinikker i regionen. Forskere og læger ser også på flere anvendelsesområder inden for psykiatrien og neurologien.

Professor: GSK i front i kapløbet om en RSV-vaccine

Verdens største medicinalfirmaer har kastet sig ind i kampen om udviklingen af en vaccine mod RSV. Længst i processen står britiske GSK. Selvom der endnu ikke findes forebyggende behandling mod luftvejsinfektionen, er det usikkert, om danske myndigheder udbyde vaccinen, vurderer infektionsmediciner Jan Gerstoft.

Ad

Ad

Antidepressiv medicin: De uvidenskabelige retningslinjer og deres konsekvenser

Det er ikke unormalt for langtidspatienter, at udtrapning af antidepressiv medicin tager 1-2 år, men sådan beskrives abstinenserne ikke i de kliniske retningslinjer. Der er meget, vi endnu ikke ved om udtrapning af psykofarmaka, så ydmyghed og lydhørhed over for, hvad patienten siger er altafgørende.

Tro ikke på det!

Den eneste måde, man kan løse problemerne, er at give sundhedsvæsenet fred. Folketinget kan kun lave ulykker. Men det er vist naivt at tro, at det sker, skriver Torben Mogensen.

Ad

Se flere jobs