Ny bog giver en stemme til dem, der sjældent bliver hørt

I den nye bog ‘Forbrydelsens sind’ tages læseren helt tæt på otte forskellige volds- eller drabsdømte mænd, som hver især med egne ord fortæller deres historie. Dagens Medicin har interviewet de to forfattere bag bogen.

Annonce

Nye genstandsgrænser fra Sundhedsstyrelsen

Anbefalingerne for indtag af alkohol er blevet ændret for første gang siden 2010. De nye anbefalinger fokuserer særligt på helt at undgå alkohol for de under 18-årige og på at undgå umådeholdent indtag. Som noget nyt er genstandsgrænserne ens for mænd og kvinder.

Annonce

Kvindesygdomme har trange kår

Selvom kvinder udgør halvdelen af befolkningen, er kvindesygdomme kulturelt og sys­temisk et forskningsmæssigt underprioriteret område. Forskere oplever, at det er ualmindeligt svært at få finansiering til forskning i kvindesygdomme. Der er dog ved at ske små, positive ændringer, men det går langsomt.

AUH er blandt de 20 bedste hospitaler i verden

Det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek har i en vurdering af 2.200 hospitaler rangeret  Aarhus Universitetshospital (AUH) som det 19. bedste hospital i verden og nummer 9 i Europa.

Annonce

Klinisk arbejde rækker langt ud over mødet med patienten

DEBAT: Et sundhedsvæsen med et stigende fokus på løsning af dagens udfordring er ved at miste grebet om løsningen af morgendagens opgaver. Der er således et akut behov for i ledelseslagene at skabe de nødvendige vilkår til det påtrængende kvalitetsarbejde i forhold til såvel DMCG- og databasearbejdet samt den kliniske forskning og udvikling, skriver formanden og næstformanden for hhv. DMCG og formanden for DBCG.

Etisk Råd som ledelsesrådgiver

Sygeplejerskerne har i årevis haft fokus på ledelse som en ligeværdig karrierevej, man tidligt slår ind på. Hvis lægerne for alvor slår ind på samme kurs, har de to faggrupper muligheden for at sætte sig i spidsen for et moderne sundhedsvæsen, der tør tage de problemstillinger ved hornene, som politikerne har ladet ligge og ose de sidste årtier.

Kultur er et begreb, som kan få Morten Sodemann til at trække seksløberen

KULTURKANYLEN Morten Sodemann har haft travlt under pandemien. Som professor og overlæge på Indvandrermedicinsk Klinik, OUH, har han flere gange udtalt sig i medierne omkring indvandrere og COVID-19. For ham er kultur et bredt og til en vis grad tomt begreb, som både kan misbruges til at skabe afstand mellem mennesker, bruges som forklaring på eksempelvis indvandreres adfærd, og som kan opleves på en træstub på hans naturgrund

Se flere jobs