Annonce

Danske kirurger bliver ved med at rykke grænserne for fast track-kirurgi

Danske læger stod for mere end 25 år siden i spidsen for forskning, der revolutionerede tilgangen til kirurgiske behandlinger ved efterhånden flere end 100 forskellige former for operationer. Stadig i dag skubber de danske kirurger til grænserne for, hvor hurtigt patienter kommer sig efter selv de mest komplicerede operationer – eksempelvis efter forløb med bryst- og hoved-hals-kræft.

Annonce

Enzym er afgørende for funktionen af BRCA2

Forskere fra Københavns Universitet har identificeret et enzym, der er vigtigt for funktionen af BRCA2. Har BRCA2 mutationer i den del af proteinet, hvor enzymet skal binde, kan cellerne ikke reparere deres DNA ordentligt. Det kan have betydning for udviklingen af kræft.

Annonce

Inkompetence er tilgiveligt, men ignorering af gentagne korrektioner er utilgiveligt

Koncernledelsen i Region Midtjylland har i sagen om lavdosis CT-scanninger begået så mange fejl mod bedrevidende og trukket så mange lungekræftpatienter med i faldet, at det kun er et spørgsmål om, hvilke konsekvenser det skal have for de ansvarlige, skriver Ulrich Fredberg, tidligere ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg, der blev fyret som følge af sagen.