Neuroforskningscenter i verdensklasse skyder i vejret i Aarhus

Frem mod 2026 vil der i forbindelse med Aarhus Universitetshospital blive opført et helt nyt forskningscenter, der bringer forskning i neurologi og psykiatri under samme tag. Centeret skal være med til at cementere dansk hjerneforsknings internationale førerposition

Annonce

»Vi har sindssygt meget materiale i fryseren«

De mange millioner, der især i foråret 2020 blev uddelt til coronarelateret forskning, havde som primært formål at skaffe hurtige svar på hastende spørgsmål. Overlæge Henriette Svarre Nielsen fra Hvidovre Hospital stod i spidsen for et projekt, der undersøgte effekten af corona på gravide og deres nyfødte børn – nu forsker hun videre i indsamlet biologisk materiale.

Annonce

Annonce

Teknologiens forbandelse

Teknologien kommer, og den bliver heldigvis ved med at udvikle sig. Men med de nye teknologiske muligheder følger også en lang række dilemmaer, som det er bydende nødvendigt, at vi forholder os til.

Patienternes egne oplysninger er en nøgle til forbedret kvalitet

I Danmark forsømmer vi at anvende patientrapporterede oplysninger systematisk som et værdifuldt instrument i kvalitetsarbejdet med at forbedre behandlingerne. Måske er en af udfordringerne, at værktøjer som LUP, PRO og PRE bliver mudret sammen, skriver risikomanager og overlæge Mark Krasnik fra Rigshospitalet.

Se flere jobs