»Mit ambitionsniveau har ikke rykket sig en tøddel«

Da Henrik Sillesen sidste år i en alder af 65 år stoppede som karkirurgisk klinikchef på Rigshospitalet, var det ikke for at gå på pension. Det var for at gå en helt ny karrierevej. Nu er han medical director hos Novo Nordisk Fonden, hvor han står i spidsen for et nyt fokusområde, og vejen til indflydelse er lidt længere, end han har været vant til.

Kære læser,

husk også vores store årlige sundhedskonference ‘2 dage for sundheden’, som i år afholdes i København den 12. og 13. september. Igen i år går vi i dybden med fire af sundhedsvæsenets største udfordringer lige nu.

Mandag 12. sept.: 

Ledelse i sundhedsvæsenet: Mød bl.a. Kirsten Wisborg, lægelig vicedirektør, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, og Christian Bøtcher Jacobsen, professor i sundhedsledelsen, AU.

Diagnostik: Mød bl.a. Liselotte Højgaard, professor og leder af Afdeling for klinisk fysiologi og nuklearmedicin, Rigshospitalet.

Tirsdag 13. sept.:

Psykiatri og mistrivsel blandt unge: Mød bl.a. Anne Mette Skovgaard, speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri og forskningsleder, Institut for Folkesundhedsvidenskab, KU, og Anne Görlich, lektor, Institut for Kultur og Læring, AAU.

Det nære sundhedsvæsen: Mød bl.a. Martin Sandberg Buch, projektchef, VIVE.

Vi har inviteret en lang række af sundhedsvæsenets vigtigste aktører, og vi håber også, at se dig til konferencen.

Du kan deltage til en særlig lav pris, hvis du tilmelder dig inden 1. juli. Se hele programmet og tilmeld dig her

Bedste hilsner

Jesper Bernstorf Jensen,
chefredaktør, Dagens Medicin

Annonce

Mængden af væskebehandling påvirker ikke dødeligheden ved septisk shock

Man kan uden problemer halvere mængden af væskebehandling til patienter indlagt med septisk shock, viser omfattende dansk forskningsprojekt publiceret i NEJM. Vi kan lige så godt spare udgifterne til en del af væskebehandlingen, da det hverken gør fra eller til, siger forsker.

Annonce

Slut med tutorlæger på Vestlolland: »Hvis der ikke engang er plads til os yngre læger, kommer der jo ingen nye læger til«

Læger under uddannelse udgør en vigtig brik i de kommende år, hvor mange praktiserende læger går på pension og fortsat udfordrer lægedækningen flere steder i landet. Men på Lolland, det mest lægefattige område i Danmark, er situationen nu så kritisk, at der ikke er en eneste tutorlæge tilbage vest for Maribo. Fødekæden synes dermed at være brudt.

Dopamin-opdagelse peger på helt nye lægemiddelmål

Danske forskere har opdaget, at kalium spiller en uventet, men alligevel helt central, rolle i reguleringen af dopamin i hjernen. Opdagelsen er muligvis ikke unik for dopamin og kan åbne op for nye lægemiddelmål mod en lang række lidelser fra Parkinsons sygdom til depression.

Ad

Ad

Allan Flyvbjerg takker af og ser frem til sit otium

Pensionisttilværelsen venter inden længe for centerdirektør Allan Flyvbjerg, der i en alder af 63 år stopper på Steno Diabetes Center Copenhagen til september. En af hovedårsagerne er mere tid med familien.

Annonce

2,5 mio. danskere bliver tilbudt revaccination til efteråret

Først skal særligt sårbare og ældre tilbydes et fjerde vaccinestik mod COVID-19, og fra 1. oktober tilbydes alle over 50 år et boosterstik. Det kom frem på dagens coronapressemøde, hvor sundhedsministeren også løftede sløret for at der er en ny coronapille på vej.

Se flere jobs