SOSU’ernes frontkæmper fandt sin egen vej til indflydelse

Torben K. Hollmann går forrest i SOSU’ernes kamp for at ændre samfundet og give en stemme til en af de faggrupper, der ofte bliver glemt i sundhedsvæsenet. I folkeskolen på Falster spåede en lærer ham små chancer for en karriere, men som tillidsmand i psykiatrien fandt den nuværende sektorformand i FOA sin vej til indflydelse.

Annonce

Hellere tage en risiko end sige nej bare for en sikkerheds skyld

Dette er historien om den flittige Herning-pige, der voksede op i den midtjyske middelklasse for siden at drage til København med ambitioner om at gøre en forskel. Med en placering som nummer 17 på Dagens Medicins magtliste 2022 har Lif-direktør Ida Sofie Jensen ifølge Magtpanelet aldrig haft større indflydelse på dansk sundhed.

Hastrups hastige himmelflugt

Ældre Sagens administrerende direktør, Bjarne Hastrup, er i år kravlet op på top 10-listen over de mest magtfulde mennesker i det danske sundhedsvæsen.

Annonce

Mikkel Rasmussen har forladt hospitalspsykiatrien til fordel for mere tid

Mikkel Rasmussen ville gerne bruge sin tid bedre, da han forlod jobbet som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling i Vejle. Nu ser han familien mere samtidig med, at han har langt bedre tid til at se patienter, til arbejdet i Dansk Psykiatrisk Selskab og til foredrag, debatter og jobbet som jobcenterkonsulent.

Ad

Danske højdepunkter fra årets ESMO: Immunterapi i fokus

En snes danske forskere præsenterede deres nyeste forskning på den årlige kongres for European Society for Medical Oncology. Vi bringer her et overblik over de mest opsigtsvækkende danske studier, hvor især forsøg med immunterapier fyldte meget.

Annonce

Ad

Magtliste afspejler nye tendenser

Den massive mangel på arbejdskraft i sundhedssektoren i disse år betyder, at de tektoniske magtplader under sundhedsvæsenet er ved at forskyde sig i en retning, der potentielt kan give de forskellige faggrupper meget mere magt, end de har i dag.

Se flere jobs