Dagens Medicin ønsker læserne glædelig jul og godt nytår

Dagens Medicin holder juleferie og vender tilbage igen mandag 3. januar. I mellemtiden kan du læse eller genlæse nogle af af vores journalistiske højdepunkter fra 2021. Vi har nemlig samlet en buket af nogle af årets mest læste og kommenterede artikler på Dagensmedicin.dk

Bedste julehilsner
Redaktionen

Annonce

Fire ugers pusterum til trængte hospitaler

Udrednings- og behandlingsgarantien er suspenderet i foreløbigt fire uger. En nødvendig og hårdt tiltrængt beslutning, mener både Lægeforeningens formand og formanden for Dansk Kirurgisk Selskab.

Forperson for selskab for funktionelle lidelser er uenig i ME-guidelines fra NICE

Speciallæge Marianne Rosendal, der er forperson for Dansk Selskab for Funktionelle Lidelser (DASEFU), mener ikke, at de nye guidelines fra NICE vedrørende behandling af personer med ME er helt inden for skiven. Hun er heller ikke enig i ME-foreningens kritik af den nuværende måde at behandle patienter med ME i Danmark.

Annonce

Annonce

Forståelse af evidens: En vigtig ressource til prioritering i sundhedsvæsenet

Uanset, hvilket område af sundhedsvæsenet, man interesserer sig for, så må målet være at arbejde os hen mod et stadigt mere bæredygtigt og velfungerende sundhedsvæsen. Det kræver veludførte undersøgelser baseret på klinisk relevante praksisser, hvor de indsamlede data analyseres og fortolkes med statistisk solide metoder.

Behov for opgør med kassetænkning og ulighed i adgang til diabetesteknologi

Regeringens visioner om at mindske uligheden i sundhedsvæsenet, klinger hult, når personer med type 1-diabetes fortsat overses som patientgruppe. Det er tid til et opgør med geografisk ulighed i adgang til diabetesteknologi. Lad os derfor få genforhandlet en ny national diabeteshandlingsplan, hvor lige adgang til sensorbaseret diabetesteknologi er i fokus, skriver Tine Filges, formand for Type1 – Tænketank for diabetes.

Dansk topforsker: Dette studie imponerede mig mest på ASH

Overlæge Martin Hutchings var specielt imponeret over et studie med CAR-T-celleterapi til patienter med diffust storcellet betacelle lymfom. Behandlingen er mere end dobbelt så effektivt som den nuværende standardbehandling.