Annonce

Manglen på hænder ligner den nye magtfaktor i sundhedsvæsenet

Hvem er kommet styrket ud af coronakrisens skygge? Og hvilke magtfaktorer træder i virussens sted? Dagens Medicin har sat tre af Magtpanelets medlemmer stævne for at blive klogere på deres tanker og overvejelser om de nuværende magtforhold i det danske sundhedsvæsen.

Annonce

TrygFonden med millionbevilling til forskningen 

Professor Anne Katrine Pagsberg og professor Charlotta Pisinger har hver modtaget millionbevilling fra TrygFonden til nye forskningsprojekter. Begge forskningsprojekter har unges sundhed og trivsel som omdrejningspunkt.

Ad

Kong Søren den første

Efter flere års tilløb som nummer to på listen over de mest magtfulde personer i den danske sundhedssektor er Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm strøget forbi statsminister Mette Frederiksen, og er i år nummer ét på listen.

Annonce

Lavdosis CT-skanningssagen fra Silkeborg bør underkastes uvildig undersøgelse 

Håndteringen af lavdosis CT-sagen og udredning af lungekræft hos patienter med vage symptomer er blevet kaldt den største forvaltningsskandale i regionernes historie. Her er to af hovedpersonernes gennemgang af sagen, der endte med et påbud fra Sundhedsstyrelsen om at stoppe brugen af lavdosis CT på Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg.

Ad

Magten og æren

Med magtlisten må vi tænke på, at en stor del af disse indflydelsesrige personer netop sidder med magten og ansvaret for, at vi får et sundhedsvæsen i balance. Der er ikke nemme løsninger, og dogmer og privilegier kan blive udfordret. Men vil vi have et bæredygtigt sundhedsvæsen, hvor opgaver og ressourcer er i balance, så skal der ske noget.

Der findes flere unikke undertyper af svær overvægt

Svær overvægt kan opdeles i forskellige grupper alt efter det genetiske udtryk. Samtidig kommer de forskellige former for overvægt med hver deres fysiologiske og molekylære træk, hvilket gør én type overvægt mere usund og farlig end en anden.

Se flere jobs