Læge skriver børnebog, der foregår i kroppen

Om tre år er Maria Rytter efter planen speciallæge i almen medicin, og nu kan hun også skrive børnebogsforfatter på visitkortet. Den 36-årige læge har netop udgivet den første bog om ‘NullerBørge’, der bor i navlen, men må flygte, da han bliver fordrevet af feber og baktusser.

Annonce

Annonce

For de fleste var sterilisation den eneste vej væk

En ny rapport sætter fokus på overgreb og svigt af tusinder af børn og voksne, som var anbragt under sær- og åndssvageforsorgen i det meste af det 20. århundrede. Dengang kom samfundets tarv før individets, og overlægerne havde stor magt, forklarer historieprofessor Poul Duedahl, der er en af forfatterne bag rapporten.

Annonce

Anders Fomsgaard modtager Lægeforeningens Ærespris

Lægeforeningens Ærespris 2022 går til Anders Fomsgaard, overlæge og leder af Virus Forskning & Udviklingslaboratoriet på Statens Serum Institut, professor i Infektionsmedicin, Syddansk Universitet. Han tildeles prisen for at have løftet dansk virusforskning markant og for sin karrielange indsats for diagnosticering og bekæmpelse af vira, senest under COVID-19-pandemien.

Annonce

Karkirurgi på AUH får egen cheflæge

Ekstern analyse af karkirurgien i Region Midtjylland betyder, at specialet får egen repræsentation i afdelingsledelsen i Hjerte-, Lunge- og Karkirurgi på AUH.

Se flere jobs