Kühnau afviser: Ingen sammenhæng mellem besparelser og amputationer

Nedskæringerne på det karkirurgiske område i Region Midtjylland har ikke noget med regionens nye møgsag om for mange amputationer at gøre, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S). Han forklarer, at besparelserne i 2019 ramte et vagtlag i Viborg, som slet ikke udførte de forebyggende behandlinger.

Annonce

Annonce

Et sikkerhedsnet uden gult sundhedskort

Ngo’en AmiAmi hjælper og støtter migranter, migrant-sexarbejdere og potentielle ofre for menneskehandel. Hver tirsdag i tidsrummet 17-19 holder AmiAmis sundhedsfaglige klinik i Fredericia åben. Dagens Medicin var med som en flue på væggen en aften i april.

Annonce

En ulykke i slowmotion

Mange års snak om ‘shared care’ mellem de forskellige dele af sundhedsvæsenet fremstår som tom snak. Processen for udflytning af opgaver fra sygehusvæsenet til det nære sundhedsvæsen i form af kommuner og almen praksis er som at se en ulykke i slowmotion.

Amputationer i Midtjylland: Regionen fik flere advarsler

Region Midtjylland ignorerede advarsler fra bl.a. Dansk Karkirurgisk Selskab, da regionen i 2019 gennemførte en spareplan, som ramte karkirurgien i regionen. Konsekvenserne viser sig nu i form af et større antal amputationer, som kunne være undgået. Tidligere ledende overlæge i Viborg, der dengang advarede regions- og hospitalsledelsen, mener, at det bør få konsekvenser.

Se flere jobs