Gratis høring om blodpropper på Christiansborg 5. december

Hvert år mister 12.000 danskere livet på grund af hjertekarsygdom, og en stor del af dødsfaldene skyldes blodpropper. Deltag i vores gratis høring med sundhedsordførere og sundhedsfaglige eksperter, og vær med til at forbedre danskernes levetid og livskvalitet.

Læs mere og tilmeld dig her: https://dagensmedicin.dk/konferencer/undgaa-blodpropper/

Klar overlevelsesfordel ved brystbevarende operation for brystkræft

Der er i store træk to måder at operere brystkræft på – enten ved en brystbevarende operation eller fjernelse af hele brystet. Nu viser en kæmpe analyse med data på flere end 1,3 mio. kvinder, at den brystbevarende operation kommer med en hel klar overlevelsesfordel. Det skal være den klart foretrukne behandling, siger professor Peer Christiansen.

Annonce

Lægevagtskonflikt ser ud til at trække ud i Region Syddanmark

I sidste uge brød forhandlingerne om en ny lægevagt sammen i Region Syddanmark. Lykkes det ikke parterne at finde tilbage til forhandlingsbordet, risikerer konflikten både at trække ud og brede sig til mere end lægevagten i Syddanmark.

Annonce

Ad

Fokus på løsninger i stedet for kriser

Dagens Medicins konference ‘2 dage for sundheden 2022’ blev åbnet med en diagnose af et sundhedsvæsen i krise. Direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm luftede sine visioner for vejen frem, og visionerne blev af nogle deltagere mødt positivt, mens andre udfordrede dem.

Topforsker: Empagliflozin-studie var det vigtigste på ASN

Ingen over og ingen ved siden af. Ifølge professor og overlæge Peter Rossing var et studie med empagliflozin til behandling af nyresygdom det vigtigste til årets store nyrekongres for American Society of Nephrology. Studiet understøtter også guidelines på området.

Ad

Om kirurgi og musik

Hvordan kunne en kirurgs uddannelse se ud, hvis vi lærte af musikere og andre med en professionel indstilling til deres fag, spørger to uddannelsesansvarlige hjertekirurger.

Annonce

Katastrofe eller logisk konsekvens?

Privathospitalernes rolle i det danske sundhedsvæsenet er et emne, der kan få meninger til at brydes og bølger til at gå højt. Det er så aktuelt som nogensinde, efter at den private sektor nu har igangsat et forsøg med systematiseret uddannelse af speciallæger.

Se flere jobs