Jørgen Schøler går på pension, men fortsætter som formand for Medicinrådet

Venner og kolleger sagde i sidste uge farvel til Jørgen Schøler Kristensen, der har valgt at lade sig pensionere fra stillingen som lægefaglig direktør på AUH. Samtidig stopper han fra årsskiftet som konstitueret koncerndirektør i Region Midtjylland. Han fortsætter dog som formand for Medicinrådet.

Annonce

Annonce

Hospitalers 72-timers behandlingsansvar har fået blandet modtagelse

Siden 1. februar har kommunale sygeplejersker i Region Hovedstaden haft en direkte linje til den hospitalsafdeling, der har udskrevet patienten til de kommunale døgnpladser. Det har skabt større tryghed i Ballerup Kommune, hvor afstanden til lægen tidligere virkede lang, men muligheden har også skabt mere travlhed på hospitalsgangene.

Ad

Unge læger går grædende hjem fra vagt

På flere af landets akutmodtagelser er arbejdspresset især om natten for de yngre hospitalslæger så stort, at det medfører mental mistrivsel og sygemeldinger. I Slagelse har man haft succes med at gøre arbejdsmiljøet mere attraktivt.

Annonce

Ad

Det handler i høj grad om ledelse, Jonatan Schloss

Flere penge vil ikke løse rekrutteringsproblemerne i Region Sjælland. Det handler om at få skabt attraktive arbejdspladser med plads til innovative løsninger. Det mener Ulrich Fredberg, der er regionrådsmedlem i Region Midtjylland.

Danmarks største sundhedsudfordring …

… hedder Region Sjælland, som ubetinget har den sygeste befolkning, den mest overvægtige, den mindst motionerende, den kortest uddannede osv. Med andre ord det sted i Danmark, som har allermest brug for et godt sundhedsvæsen.

Udvalgsformand afviser fælles front mod vikarbureauer: »Det er ikke en overvejelse, vi har haft«

Formanden for Danske Regioners psykiatriudvalg mener ikke, at det er en farbar vej helt at droppe samarbejdet med de dyre vikarbureauer. I stedet kræver det et langt sejt træk at rette op på arbejdsforholdene i psykiatrien, og det indebærer bl.a. aflastning af fastansatte psykiatere for at frigive mere tid til det kliniske arbejde og udvikling af faget. I sidste ende vil det være med til at mindske den stigende brug af lægevikarer. 

Se flere jobs