Annonce

Annonce

Derfor er dansk kardiologisk forskning i verdensklasse

Den internationale status, som dansk hjerteforskning har opnået, er et skoleeksempel på, hvor langt man kan nå, når klinik og politik finder fælles fodslag, siger Novo Nordisk Fondens senior vice president.

En prop i hjertet kan forhindre en i hjernen

Hvad gør man, når den medicin, der skal beskytte patienter med hjerteflimmer mod blodpropper, forårsager blødninger, der kan være lige så farlige? Forskere i Aarhus har vist, at en lille operation på ca. 40 minutter er et godt alternativ.

Annonce

Mere ulighed i sundhed, tak

Afdelingsledelserne sidder i det daglige krydspres fra patienter, personale, forvaltninger og politikere. Men når opgaverne er flere end ressourcerne, bør de også have retten og pligten til at gøre det, der gavner patienterne mest.

Vi må godt være stolte

I landet, hvor janteloven er opfundet, er vi ikke vant til at løbe rundt og slå os på brystet i begejstring over os selv og vores landsmænd. Men det må være på sin plads at fremhæve, når nogen gør det rigtig, rigtig godt.

Topforskers dom: Her blev ECTRIMS for alvor interessant

Dagens Medicin har taget en snak med overlæge og professor Finn Sellebjerg om de mest interessante forskningsnyheder fra årets kongres for European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis.

5 danske højdepunkter fra årets ECTRIMS

Den årlige kongres for European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS) er slut, og vi ser tilbage på, hvad danske forskere bidrog med til kongressen.

Se flere jobs