Hjælp på vej til udenlandske læger, der vil arbejde i Danmark

Et politisk flertal blæser nu til kamp mod de tårnhøje sagsbunker i Styrelsen for Patientsikkerhed, der betyder, at ikke-EU læger må vente næsten tre år på at få behandlet deres ansøgning om dansk autorisation. Området tilføres 23,1 mio. kr. over de næste 2 år. »Positivt at der nu viser sig en politisk erkendelse af, at det her kan vi simpelthen ikke acceptere,« siger Lægeforeningen. 

Annonce

Stram finanslov sender penge til fødeafdelinger og mere gratis tandpleje

Finansminister Nicolai Wammen (S) kalder finansloven for 2022 for ‘stram’. Nogle penge har dog fundet vej til sundhedsområdet. Ud over den særlige vintercoronapakke til 1 mia. kr., som landets sygehuse står foran at modtage, vil landets fødeafdelinger og tandplejeområdet få tilført ekstra midler.

Annonce

Ad

Uden datafokus løser vi ikke sundhedsudfordringen

Der er mange bud på, hvordan sundhedsvæsenet kan holde trit med efterspørgslen. Men det, der kan flytte danskernes sundhed op og omkostningerne per person ned, glemmes, nemlig data, koordinering og risikovurdering. Det skriver Jonas Knudsen, CTO i den globale it-virksomhed Dedalus.

Annonce

Behandlerteams giver lægen kolleger at sparre med

Teamarbejde kan være med til at forebygge udbrændthed blandt praktiserende læger, mener Holger Kjær, der sammen med en lægekollega driver en praksis i Horsens. Her har de gode erfaringer med at give behandlersygeplejersker udvidede beføjelser.

Se flere jobs