Annonce

Internetpsykiatri kan sikre hurtigere hjælp til flere

I mere end fire år har borgere i alle fem regioner med internetpsykiatrien kunnet få hurtig hjælp til selvhjælp til angst og depression. Internetpsykiatrien har ingen lange ventetider, og man behøver ikke engang en henvisning. Den type behandling kan være en del af løsningen på ressourcemanglen i psykiatrien, mener forskningsleder.

Annonce

Gribskov styrker plejen af døende

Plejepersonale fra Gribskov Kommune har fået et fagligt løft af medarbejdere fra Onkologisk-Palliativ Afdeling på Nordsjællands Hospital.

Ad

Ad

Forskningsprojekt kan få stor betydning for brug af ultralyd i almen praksis

Hvad kan ultralyd bruges til i almen praksis? Og hvor har teknologien sine begrænsninger? Det skal et stort forskningsprojekt med 250 læger nu i gang med at finde svar på. På sigt kan de systematiske erfaringer vise sig at få afgørende indflydelse på udbredelsen af ultralyd i almen praksis. 

Ad

Prioritér diabetesteknologi som led i teknologisatsning

Ny sundhedsteknologi som sensorbaserede glukosemålere og insulinpumper har et stort potentiale for at hjælpe mennesker med diabetes og gavne den overordnede sundhedsøkonomi. Alligevel er der markant ulighed i adgang til diabetesteknologi på tværs af kommuner og regioner, skriver Diabetesforeningen og Medicoindustrien i et fælles opråb til regeringen. 

Ad

Lægeforeningen: Læger skal have bedre adgang til patientdata i sundhedsvæsenet

Når en patient flyttes mellem sektorerne følger patientdata ikke med, og det skaber ringe vilkår for den videre behandling. Data skal være samlet ét sted, som er tilgængeligt og overskueligt for sundhedspersoner på tværs af sektorer, mener Søren Niemi Helsø, formand for Lægeforeningens digitaliserings- og it-udvalg.