Frontkæmpere for patientsikkerhed uddyber og nuancerer kritik

Torben Mogensen og Beth Lilja satte i kronikken ‘Vi har fejlet big time’ i Dagens Medicin tilbage i januar spørgsmålstegn ved patientsikkerhedsarbejdet på hospitalerne, som de mener er kørt helt af sporet. Kronikken fik flere førende patientsikkerhedsarbejdere til at reagere. Her svarer de to forhenværende vicehospitalsdirektører på kritikken.

Annonce

Annonce

Nordisk kost forbedrer sundheden selv uden vægttab

Nordisk kost er forbundet med vægttab og bedre sundhed, men selv uden vægttabet har den nordiske kost en positiv effekt på blandt andet blodsukkeret og kolesteroltallet, viser ny forskning.

Rygestopprojekt i psykiatrien får deltagerne til at skodde smøgerne

Et projekt i samarbejde mellem Vejle Kommune og Psykiatrisk Afdeling i Vejle har undersøgt effekten af individuelle rygestopforløb. Foreløbige resultater viser, at efter et halvt år er hver fjerde stoppet, og fire ud af ti har reduceret deres forbrug. De gode resultater har været båret af tæt samarbejde på tværs af sektorer.

Annonce

Hvad er der sket med vores arbejdsrutiner?

Hvordan kan det, at en læge og en sygeplejerske går stuegang sammen være en nyskabelse, spørger Jacob Rosenberg, overlæge og konservativt medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden.

Lægehelikoptere redder liv ved blodprop i hjertet

Ny dansk forskning viser, at de fire danske akutlægehelikoptere reducerer tiden til behandling for patienter med STEMI. Det går godt, men vi kan også gøre tingene bedre, siger forsker.