Forskere på DTU arbejder med helt ny form for kræftvaccine

Kræftvaccinen hjælper immunforsvaret med at genkende kulhydrater, som kun findes på overfladen af kræftceller. Til gengæld findes kulhydraterne på overfladen af flere forskellige kræftceller, og det betyder, at vaccinen potentielt set kan virke mod flere former for kræft.

Annonce

Nationalt projekt skal kortlægge senfølger hos kræftoverlevere

Omkring 120.000 tidligere kræftpatienter er blevet inviteret til at være med i en undersøgelse om senfølger efter et kræftforløb. Forskerne bag undersøgelsen håber, at resultaterne kan være med til at sætte fokus på senfølger og forbedre rehabiliteringen efter kræft.

Slut med COVID-19-restriktioner: Danmark åbner op

Statsminister Mette Frederiksen (S) lagde op til den helt store genåbning af landet på gårsdagens coronapressemøde. Ifølge regeringen bør COVID-19 ikke længere karakteriseres som en samfundskritisk sygdom, og en normal hverdag kan genoptages – næsten. 

Annonce

Ad

Annonce

Ny klinisk lektor i patologi på Sydvestjysk Sygehus

Overlæge Martin Wirenfeldt Nielsen er tiltrådt som klinisk lektor ved Institut for Regional Sundhedsforskning på Sydvestjysk Sygehus. Han leder verdens formentlig største samling af menneskehjerner og håber med lektoratet at kunne gøre samlingen tilgængelig for forskning. 

Se flere jobs