Forperson for selskab for funktionelle lidelser er uenig i ME-guidelines fra NICE

Speciallæge Marianne Rosendal, der er forperson for Dansk Selskab for Funktionelle Lidelser (DASEFU), mener ikke, at de nye guidelines fra NICE vedrørende behandling af personer med ME er helt inden for skiven. Hun er heller ikke enig i ME-foreningens kritik af den nuværende måde at behandle patienter med ME i Danmark.

Annonce

Psoriasispatienter: Vi er altså kronikere

Hudlidelsen psoriasis er en kronisk sygdom, der alt for ofte behandles som det modsatte, påpeger Lars Werner, direktør i Psoriasisforeningen. I en ny hvidbog efterlyser foreningen en række tiltag til at styrke behandlingen, først og fremmest for de komplicerede tilfælde.

Uenighed blandt hudlæger: Hvem skal ordinere til patienter med psoriasis?

Meningerne er delte blandt hudlæger om Psoriasisforeningens forslag om at lade privatpraktiserende speciallæger udskrive biologiske og biosimilære lægemidler. »Jeg tror, at det bliver vanskeligt at håndtere, for de privatpraktiserende har ikke erfaringen,« siger Claus Zachariae, ledende overlæge på afdelingen for dermatologi og allergologi på Gentofte og Herlev Hospital.

Annonce

Så mange er smittet med COVID-19 i din kommune

10.082 nye smittede siden i går. 76 pct. er færdigvaccineret, og 2 millioner har fået første revaccination. Få overblik over, hvor mange coronasmittede og vaccinerede der er i landets 98 kommuner.

Ny klinisk lektor ved Sydvestjysk Sygehus 

Lea Ladegaard Grønkjær er med til at skrive historie. Den 1. december 2021 tiltrådte hun stillingen som klinisk lektor ved Sydvestjysk Sygehus og blev dermed den første med sygeplejefaglig baggrund til at bestride stillingen. 

Annonce

Forståelse af evidens: En vigtig ressource til prioritering i sundhedsvæsenet

Uanset, hvilket område af sundhedsvæsenet, man interesserer sig for, så må målet være at arbejde os hen mod et stadigt mere bæredygtigt og velfungerende sundhedsvæsen. Det kræver veludførte undersøgelser baseret på klinisk relevante praksisser, hvor de indsamlede data analyseres og fortolkes med statistisk solide metoder.

Landets kirurger i fælles opråb over presset sundhedsvæsen

Mangel på personale, sygeplejestrejke, flere års manglende kapacitet og en pukkel efter coronapandemiens første tid har presset sygehusvæsenet i knæ. Landets kirurger er nu et sted, hvor de er nødt til at prioritere mellem selv akutte patienter. Og det skal der, ifølge et brev fra Kirurgisk Forum, sættes en stopper for.