»Først og fremmest vil jeg bare gerne arbejde som læge«

23,1 mio. kr. på finansloven har skabt fornyet håb for 1.284 udenlandske læger, som aktuelt ønsker at arbejde i Danmark, men er sandet til i dansk bureaukrati. En af dem er 44-årige Maryann Katherine Overland fra USA, der landede i Danmark i juli med sin familie og et stærkt CV i bagagen, men fik besked på at tage plads i Styrelsen for Patientsikkerheds venteværelse i 31 måneder.

Annonce

Spirometrier i almen praksis: Flyet, der aldrig lettede

Der blev udført markant færre spirometrier i almen praksis i årene 2016-2019, end den nationale lungestrategi lagde op til. Det viser en ny VIVE-rapport, der samtidig tegner et billede af et område præget af manglende gennemsigtighed.

Nye rammer for sjællandsk lægevagt vedtaget

Regionsrådet i Region Sjælland har vedtaget rammerne for den nye lægevagt, som regionen overtager ansvaret for 1. oktober 2022. Forude venter en større rekrutteringsudfordring.

Annonce

Så mange er smittet med COVID-19 i din kommune

Rekordhøj smittetal: 6.629 nye smittede siden i går. 76 pct. er færdigvaccineret, og over 1.000.000 har fået første revaccination. Få overblik over, hvor mange coronasmittede og vaccinerede der er i landets 98 kommuner.

Ad

Annonce

Hjælp på vej til udenlandske læger, der vil arbejde i Danmark

Et politisk flertal blæser nu til kamp mod de tårnhøje sagsbunker i Styrelsen for Patientsikkerhed, der betyder, at ikke-EU læger må vente næsten tre år på at få behandlet deres ansøgning om dansk autorisation. Området tilføres 23,1 mio. kr. over de næste 2 år. »Positivt at der nu viser sig en erkendelse af, at det her kan vi simpelthen ikke acceptere,« siger Lægeforeningen. 

Se flere jobs