Fire ugers pusterum til trængte hospitaler

Udrednings- og behandlingsgarantien er suspenderet i foreløbigt fire uger. En nødvendig og hårdt tiltrængt beslutning, mener både Lægeforeningens formand og formanden for Dansk Kirurgisk Selskab.

Annonce

Forperson for selskab for funktionelle lidelser er uenig i ME-guidelines fra NICE

Speciallæge Marianne Rosendal, der er forperson for Dansk Selskab for Funktionelle Lidelser (DASEFU), mener ikke, at de nye guidelines fra NICE vedrørende behandling af personer med ME er helt inden for skiven. Hun er heller ikke enig i ME-foreningens kritik af den nuværende måde at behandle patienter med ME i Danmark.

Annonce

Så mange er smittet med COVID-19 i din kommune

13.057 nye smittede siden i går. 77 pct. er færdigvaccineret, og over 36 pct. har fået første revaccination. Få overblik over, hvor mange coronasmittede og vaccinerede der er i landets 98 kommuner.

Annonce

Behov for opgør med kassetænkning og ulighed i adgang til diabetesteknologi

Regeringens visioner om at mindske uligheden i sundhedsvæsenet, klinger hult, når personer med type 1-diabetes fortsat overses som patientgruppe. Det er tid til et opgør med geografisk ulighed i adgang til diabetesteknologi. Lad os derfor få genforhandlet en ny national diabeteshandlingsplan, hvor lige adgang til sensorbaseret diabetesteknologi er i fokus, skriver Tine Filges, formand for Type1 – Tænketank for diabetes.

Uenighed blandt hudlæger: Hvem skal ordinere til patienter med psoriasis?

Meningerne er delte blandt hudlæger om Psoriasisforeningens forslag om at lade privatpraktiserende speciallæger udskrive biologiske og biosimilære lægemidler. »Jeg tror, at det bliver vanskeligt at håndtere, for de privatpraktiserende har ikke erfaringen,« siger Claus Zachariae, ledende overlæge på afdelingen for dermatologi og allergologi på Gentofte og Herlev Hospital.

Se flere jobs