Fagprofessionelle kommer med bud på prisen for fremtidens psykiatri: »Alternativet er langt dyrere«

Få uger før det faglige oplæg til den længe ventede psykiatriplan er klar, vurderer en gruppe af fagprofessionelle nu, at de nødvendige forbedringer af området samlet kommer til at koste minimum 4,5 mia. kr. i drift årligt. Dertil foreslår de en engangsinvestering på 3,5 mia. kr. til kapacitetsudvidelser. Forslaget skal bøje behovet for ambitiøse investeringer på området i neon over for politikerne, fastslår folkene bag.

Annonce

Sådan gik det lægerne til regionsvalget

RV21: Der er næsten fuldt hus i Nordjylland, hvor fire ud af fem læger, der stillede op til regionsrådet, kom ind. Ulrich Fredberg (V) ser ud til at blive valgets største lægelige stemmersluger.

Patientforening: Danmark halter bagud på ME

Patientforeningen for ME-ramte er mildt sagt frustrerede over, at Danmark går enegang, når det gælder guidelines til behandling af sygdommen. De britiske sundhedsmyndigheder har netop udsendt nye guidelines, der fastslår, at ME ikke er en funktionel lidelse, men er en særskilt biomedicinsk lidelse.

Kære {{ first_name,fallback= }} {{ last_name,fallback= }} 

Hjælp os med at kåre Danmarks Bedste Hospitaler 2022

Det er ved at være sidste mulighed, hvis du vil være med til at påvirke kåringen af Danmarks Bedste Hospitaler 2022. Dit bidrag som speciallæge er vigtigt, når Dagens Medicin i begyndelsen af det nye år igen rangordner landets sygehusafdelinger inden for mere end 60 behandlings- og undersøgelsesområder.

Som tak for hjælpen sætter vi et ophold på Hindsgavl Slot på højkant. Ved lodtrækning findes vinderen af et weekendophold for to personer i smukke omgivelser til en værdi af 3.598 kr. Opholdet inkluderer bl.a. middag, overnatning og morgenmad. Læs mere om Hindsgavl Slot her.

Vi håber på din hjælp til at vægte indikatorerne, når vi i den kommende tid trækker tal ud af alle tilgængelige databaser over den kliniske kvalitet i Danmark. Sidste år fik vi hjælp fra flere 1.100 speciallæger.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Rikke Esbjerg
Chefredaktør

Læger skal undgå skyld og skam

LÆGEDAGE: Når et patientforløb ikke går som ventet og ender med et ulykkeligt udfald, kan læger og andet sundhedspersonale blive ‘second victim’ og slås med skyld og skam. Det er emnet for et af årets kurser på lægedage. Åben dialog og at turde at være i sårbarheden er vejen til en nødvendig kulturændring, siger underviser på kurset Katja Schrøder, der har beskæftiget sig med området i ti år.

Unge læger satser på egen praksis i Thy

12 læger, der er i gang med hoveduddannelsen i almen medicin, har givet hinanden håndslag på at blive i Thy som praktiserende læger. Et godt uddannelsesmiljø og fagligt fællesskab trækker unge læger til området.

Ad

Annonce

Se flere jobs