Etisk Råd: Sundhedsvæsenets ledelse skal fokusere mere på omsorg

Mange års fokus på produktion har haft konsekvenser for omsorgen for den enkelte patient og sat sundhedsvæsenets sjæl under pres, siger Etisk Råd i et nyt debatoplæg. Ledende kræftoverlæge fra Vejle Sygehus erkender, at patientomsorgen har stået i skyggen af kræftpakkernes enorme behandlingsmæssige succes.

Annonce

Ny undersøgelse: Mange yngre læger drømmer om at blive ledere

60 pct. af de yngre læger forestiller sig på et tidspunkt at få en lederstilling. Det viser den nye rapport ‘Yngre Lægers vej mod ledelse’ fra Aarhus Universitet. Undervejs i deres lægeliv som yngre læge daler lysten dog. Formanden for Yngre Læger ønsker flere muligheder for at støtte yngre læger i vejen til ledelse.  

Ledende overlæge: Sådan blev jeg leder

48-årige Henrik Palm er ortopædkirurg, men det er længe siden, at han har behandlet en patient. Han forlod klinikken for at hellige sig ledergerningen, for fra den stol kan han hjælpe endnu flere, mener han.

Annonce

Kohorte skal vise yngre lægers vej mod ledelse

En stor andel af de yngre læger ser sig selv som ledere i fremtiden, viser ny rapport. Om tre år bliver de samme yngre læger spurgt igen, og det skal vise, hvilken retning lysten til ledelse udvikler sig i.

Annonce

Dårlig søvn nedsætter kroppens insulinfølsomhed

For lidt søvn, for dårlig søvn og søvn på det forkerte tidspunkt af døgnet nedsætter alt sammen kroppens potentiale for optag af sukker fra blodet, viser nyt dansk studie. Dårlig søvn kan formentlig øge risikoen for at udvikle diabetes, siger forsker.

Se flere jobs