Annonce

En ny æra for dansk influenzavaccination

Det danske arsenal tæller nu 2,5 mio. doser af udelukkende 4-valente vacciner, og med en dertil udvidelse af målgruppen er der vilje til at opruste i kampen mod luftvejsinfektioner.

Region Midtjylland indfører nye kriterier for salg af ydernumre i almen praksis

Midtjyske borgere skal mødes af faste læger, mener Region Midtjylland. Derfor vil praktiserende læger fremadrettet i langt højere grad blive målt på kontinuitet i lægebemandingen end pris, når regionen sætter ydernumre til salg. En lignende model blev indført i Region Nordjylland for ét år siden.

Annonce

Overlæge ved OUH modtager Folkesundhedsprisen 2021

Morten Sodemann, der er overlæge, professor og forskningsleder på Indvandrermedicinsk Klinik, Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet, er dette års modtager af Folkesundhedsprisen.

Ny rektor på Syddansk Universitet

Valget er faldet på Jens Ringsmose som ny rektor på Syddansk Universitet. Han kommer fra stillingen som dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU.

Annonce

Nyt professorat skal styrke forskningen i nyresygdomme

Overlæge og ph.d. Claus Bistrup er ny professor ved Klinisk Institut på SDU. Her skal han forske i konsekvenserne af proteinholdig urin med særligt fokus på, hvordan man kan forhindre de skadelige virkninger.  

Kræftens Bekæmpelse: Lovgivning kan ændre unges drukkultur

Regeringen og Folketinget har med den lovede forebyggelsesplan en oplagt mulighed for at reducere danske børn og unges skadelige alkoholforbrug og vise, at de tager kommende generationers trivsel og sundhed alvorligt. Men skal det lykkes, må de mest effektive værktøjer tages i brug – ikke mindst er det nødvendigt med en 18 års aldersgrænse for køb af alle slags alkohol.

Ny formand i DSAM har benene solidt plantet i de nordjyske plovfurer

61-årige Bolette Friderichsen blev i weekenden valgt som ny formand for Dansk Selskab for Almen Medicin. For selskabet, der de seneste år er vokset i synlighed, vil det ikke føre store kursændringer med sig. Ledelsesstilen bliver dog en smule anderledes, lyder det fra hovedpersonen selv. 

Se flere jobs

Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.


Dagens Medicin

E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K

Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg