overvægt
Der findes flere unikke undertyper af svær overvægt
Svær overvægt kan opdeles i forskellige grupper alt efter det genetiske udtryk. Samtidig kommer de forskellige former for overvægt med hver deres fysiologiske og molekylære træk, hvilket gør én type overvægt mere usund og farlig end en anden.
politik
Budgetaftale for 2023 er på plads i Region Syddanmark
Et bredt flertal har indgået forlig om budgettet for Region Syddanmarks budget for det kommende år. I budgettet blev der prioriteret penge til blandt andet psykiatrien og akutområdet. Alle fem regioners budgetaftaler er dermed på plads.
mindeord
Nekrolog: Vi har mistet en international mastodont inden for forskning i børneastma
8. september gik professor i pædiatri, dr.med. Hans Bisgaard pludseligt og uventet bort i en alder af blot 67 år.
diabetes
Rapporter kortlægger personer med diabetes i Region Sjælland og Syddanmark
To rapporter beskriver personer med diabetes i Region Sjælland og i Region Syddanmark. Nu er det muligt helt ned på kommuneniveau at se, hvad der karakteriserer personer med diabetes. Kortlægningen kan bruges som et værktøj til at målrette indsatser, siger forskere.
ældre
Tværsektorielt projekt tester indlæggelser i hjemmet
Et tværsektorielt samarbejde i Midtjylland undersøger indlæggelse af akut syge ældre i hjemmet, hvor kommunale sygeplejersker behandler og sparrer med sygehuslæger, der er behandlingsansvarlige. Håbet er, at løsningen er til gavn for de ældre og er billigere for sundhedsvæsenet.
behandlingsansvar
Hospitalers 72-timers behandlingsansvar har fået blandet modtagelse
Siden 1. februar har kommunale sygeplejersker i Region Hovedstaden haft en direkte linje til den hospitalsafdeling, der har udskrevet patienten til de kommunale døgnpladser. Det har skabt større tryghed i Ballerup Kommune, hvor afstanden til lægen tidligere virkede lang, men muligheden har også skabt mere travlhed på hospitalsgangene.
immunterapi
Kombinationsimmunterapi viser lovende takter i tidligt klinisk forsøg
Et nyt lægemiddel, der er målrettet to immun-checkpointhæmmere, viser gode takter i et tidligt klinisk forsøg med danske patienter. Det virker også på patienter, der har været i behandling med andre former for immunterapi, siger forsker.
lungekræft
Luftforurening øger risikoen for kræft ved EGFR-mutationer
Nyt studie viser, at normalt lungevæv har mutationer i EGFR- og KRAS-generne. Når lungevævet bliver udsat for luftforurening, kan mutationerne lede til udvikling af lungekræft.
tarmkræft
Færre bivirkninger ved endoskopisk mikrokirurgi til patienter med tilbagevendt endetarmskræft
Dansk studie viser, at man kan spare patienter med tilbagevendt endetarmskræft for en masse bivirkninger ved at foretage et minimalt invasivt kirurgisk indgreb gennem endetarmsåbningen. De første resultater er meget lovende, siger kirurg og onkolog.

interview
Jørgen Schøler går på pension, men fortsætter som formand for Medicinrådet
Venner og kolleger sagde i sidste uge farvel til Jørgen Schøler Kristensen, der har valgt at lade sig pensionere fra stillingen som lægefaglig direktør på AUH. Samtidig stopper han fra årsskiftet som konstitueret koncerndirektør i Region Midtjylland. Han fortsætter dog som formand for Medicinrådet.
almen praksis
Ny ydelse i overenskomsten: Nordjyske læger gjorde en ekstra indsats for sårbare børn
Lægerne i nordjyske Nibe har gennem en årrække lavet et stort opsøgende arbejde for at få børn ind i konsultationen, hvis de er udeblevet fra de almindelige børneundersøgelser. Der blev afsat en dobbelttid til disse børn, der ofte har været fra sårbare familier. Nu er ydelsen skrevet ind i overenskomsten mellem PLO og Danske Regioner.
- Annemarie Zacho-Broe fratræder stillingen som regionsdirektør: »Regionen ønsker en anden profil«
- Stor kortlægning af overlevelsen ved brystkræft i Norden: Sverige klarer sig bedst, mens Danmark udmærker sig på flere områder
- Jakob Kjellberg om flytning af sundhedsopgaver: »Det handler om tradition og faggrænser«
- Fødselstallet falder markant
- Lægefaglig vicedirektør: »Man behøver ikke vente på, at noget endeligt står på tryk, hvis signalerne er stærke nok«
- Speciallæge til Afdelingen For Dem Der Virkelig Vil Gøre En Forskel, i Odense
Øvrige afdelinger Psykiatri | Ansøgningsfrist: 29/09/2023 - Afdelingslæge søges til det kardiologiske område på Svendborg Sygehus
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 29/09/2023 - Cheflæge ved Børn og Unge, Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 30/09/2023 - Overlæge til Røntgenafdeling med vokseværk og tårnhøje ambitioner – bliv en del af en fantastisk afdeling.
Regionshospitalet Gødstrup | Ansøgningsfrist: 01/10/2023 - Overlæge til Røntgenafdeling med vokseværk og tårnhøje ambitioner – bliv en del af en fantastisk afdeling.
Regionshospitalet Gødstrup | Ansøgningsfrist: 01/10/2023 - Afdelingslæge til Røntgenafdeling med vokseværk og tårnhøje ambitioner – bliv en del af en fantastisk afdeling
Regionshospitalet Gødstrup | Ansøgningsfrist: 01/10/2023 - Overlæge til Røntgenafdeling med vokseværk og tårnhøje ambitioner – bliv en del af en fantastisk afdeling.
Regionshospitalet Gødstrup | Ansøgningsfrist: 01/10/2023 - Afdelingslæge til Røntgenafdeling med vokseværk og tårnhøje ambitioner – bliv en del af en fantastisk afdeling
Regionshospitalet Gødstrup | Ansøgningsfrist: 01/10/2023 - Afdelingslæge til Røntgenafdeling med vokseværk og tårnhøje ambitioner – bliv en del af en fantastisk afdeling
Røntgen og Skanning | Ansøgningsfrist: 01/10/2023 - Afdelingslæge til Røntgenafdeling med vokseværk og tårnhøje ambitioner – bliv en del af en fantastisk afdeling
Regionshospitalet Gødstrup | Ansøgningsfrist: 01/10/2023
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg