Annonce

Regionspsykiatrien Midt vil give læger et lift på arbejde

Psykiatribussen skal fragte læger fra Aarhus til Viborg og kører sin første tur 3. oktober som en del af en etårig forsøgsordning. Tanken er at forvandle pendlertid til arbejdstid, og forsøget skal både tjene som rekrutterings- og fastholdelsesværktøj, siger hospitalsdirektør.

Annonce

Region H vil udvikle billeddiagnostiske AI-løsninger

I et offentligt-privat partnerskab kaldet Imaging Consortium (CLIC) involverer Region Hovedstaden sig i nu i et projekt, der skal bidrage til løsninger indenfor det billeddiagnostiske område. Formålet er at skabe bedre muligheder for at udvikle, teste og validere AI-løsninger, der kan anvendes som referenceramme ved analyse og fortolkning af røntgen- og skanningsbilleder.

Ad

Dansk topforsker: Sovepiller ødelægger søvnen og hukommelsen

Det er en rigtig dårlig idé at give ældre personer sovemedicin, da det kan gå ud over deres hukommelse og måske også bidrage til udvikling af demens, viser dansk forskning. Der er behov for udvikling af helt nye typer af sovemedicin, der ikke piller ved funktionen af noradrenalin i løbet af natten, siger læge og hjerneforsker.

Ad

Psykiatrimidler har givet flere senge og mere personale

Opfølgning på de 600 mio. kr. til psykiatrien hvert år, der blev afsat i finansloven for 2020, viser bl.a. en positiv udvikling i antallet af fuldtidsbeskæftigede og normerede sengepladser i psykiatrien.

Annonce

Mine kollegaer har misforstået to væsentlige pointer

Mine kollegaer fra DNO skriver, at migræne er en folkesygdom, der skal behandles i det nære sundhedsvæsen. Det er jeg helt enig i, og jeg takker DNO for at have taget emnet op. Men jeg undrer mig over misforståelsen af vigtige pointer, skriver Faisal Mohammad Amin, formand for Dansk Hovedpineselskab i et svar på et debatindlæg.

Ad

Lif: Sats på et stærkere offentligt sundhedsvæsen 

Et stærkt og velfungerende offentligt sundhedsvæsen er en forudsætning for, at befolkningen er selvhjulpen og bidrager til samfundet, og så er et stærkt sundhedsvæsen også en vigtig samarbejdspartner for en innovativ lægemiddelindustri, skriver koncernchefen for Lægemiddelindustriforeningen.

Ad

Hvad blev der af Anders?

Egentlig var det meningen, at børnelæge Anders Johansen kun skulle være et år på universitetssygehuset i Malmø som led i sin subspecialisering. Men han er der endnu. For han kan stadig ikke forlige sig med de to sjællandske regioners it-system, Sundhedsplatformen. Læs det sidste interview i serien om karrierekolbøtter.

Se flere jobs