debat
Er vores sundhedssystem bygget til mænd?
Hvis vi skal have mændene til at gå oftere til lægen, og hvis vi skal have mændene til at have større egenomsorg i forhold til diabetes og andre kroniske sygdomme, så bliver vi nødt til at kigge på, hvordan vores tilbud om forebyggelse og behandling er skruet sammen, skriver programchef Peter Bindslev Iversen fra Steno Diabetes Center Sjælland.
forskning
Nye resultater skal udbrede brugen af SGLT-2-hæmmer i almen praksis
Resultaterne fra det hidtil største forsøg med en SGLT2-hæmmer til indikationen kronisk nyre- og hjertesvigt understøtter eksisterende litteratur om klassens effekt udover type 2-diabetes. Det bør føre til udvidet brug, mener dansk topforsker.
neurologi
Forskere starter første europæiske forsøg med stamcelleterapi mod Parkinsons
Sundhedsmyndighederne i Sverige har godkendt det første kliniske forsøg med en stamcellebehandling mod Parkinsons sygdom. Forskerne bag stamcellebehandlingen håber, at den helt kan fjerne de motoriske symptomer på sygdommen.
psykiatri
ADHD er en nødvendig modediagnose
Flere og flere diagnosticeres med ADHD, men rigtig mange bliver stadig ikke opdaget, fordi deres ADHD kommer anderledes til udtryk end stereotypen. Praktiserende læger bør have bred opmærksomhed, særligt når det kommer til voksne med blandt andet gentagne tilfælde af stress og depression, siger kursusunderviser på årets Lægedage.
kommentar
Åbningsdebat på Lægedage manglede … debat
Årets debat på Lægedage var fattig på divergerende synspunkter, og det fik aldrig rigtig de store dilemmaer til at træde frem. Det er en skam i en tid, hvor der er så mange svære sundhedspolitiske beslutninger, der skal træffes.
forskning
Ny rekord i forskning på Sjællands Universitetshospital
En større forskningsenhed og fokus på COVID-19 gør, at fagfællebedømt forskning er fordoblet på Sjællands Universitetshospital.
hæder
Australsk professor vinder Rigshospitalets KFJ-forskningspris
Rigshospitalets internationale KFJ-pris går i år til den australske professor Mark Febbraio, som i mere end to årtier har samarbejdet med Rigshospitalet om forskning i fysisk aktivitets indvirkning på immunsystemet.
navne
Cheflæge fra Regionshospitalet Gødstrup er nyt medlem af bestyrelsen i LVS
Cheflæge Dea Kehler fra hospitalet Gødstrup blev ved repræsentantskabsmødet i sidste uge valgt ind i bestyrelsen i Lægevidenskabelige Selskaber, LVS.
hæder
Praktiserende læge får Mahlerprisen for at perfektionere læge-patient-relationen
I et halvt århundrede har praktiserende læge Jan-Helge Larsen arbejdet på at forbedre læge-patient-relationen i almen praksis. Det arbejde indbringer ham nu Mahlerprisen, de praktiserende lægers ærespris.
boganmeldelse
Uglens kloge ord om pandemien
Boganmeldelse: I sin nye bog tager professor Jens Lundgren læseren med hele vejen gennem godt to års pandemihåndtering, og undervejs øser han af sin enorme viden og uddeler ris og ros som fortjent. Det er der kommet en vellykket og troværdig bog ud af, som vil stå tilbage som et medicinsk-historisk dokument.
Stikpillen
Valgets konsekvenser
Det er ikke kun den kommende regering, der skal kigge indad. Lægerne skal bidrage til et sundt fællesskab for dem selv, deres kollegaer og patienterne.
kronik
Vores ambitioner rækker længere end til at overtage en akuttelefon
Som region vil vi flytte sundhedsvæsenet tættere på borgernes hverdag, så sundhedsvæsenet tilpasser sig borgernes behov og ikke omvendt. Det potentiale kan Region Sjællands nye lægevagt 1818 være med til at indfri.
kræft
COVID-19-pandemien forstærkede den sociale ulighed i kræftscreening
Lavindkomstgruppernes i forvejen lave deltagelse i nationale kræftscreeningsprogrammer blev forstærket under COVID-19 pandemien. Det viser undersøgelser fra Regionernes Kliniske kvalitetsudviklingsprogram, RKKP.
- Annemarie Zacho-Broe fratræder stillingen som regionsdirektør: »Regionen ønsker en anden profil«
- Yngre læger i åbent brev efter nedskæringer i Silkeborg: Vi mister troen på det offentlige sundhedsvæsen
- Medarbejdere på Regionshospitalet Gødstrup til Sophie Løhde: Begrav effektiviseringskravet for supersygehusene
- Medfødt hjertefejl forbundet med langt større risiko for ADHD og autisme
- Professor og ledende overlæge: Nye retningslinjer ved punkteret lunge bliver en meget stor udfordring at implementere
- Afdelingslæge i anæstesiologi ved Hjerte-, Lunge- og Karkirurgisk operationsgang og Forberedelse og Opvågning, AUH
Aarhus Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 24/09/2023 - Regionshospitalet Randers søger en udviklingsorienteret holdspiller som ny cheflæge til Operation og Intensiv
Regionshospitalet Randers | Ansøgningsfrist: 24/09/2023 - Uddannelsesansvarlig, ledende overlæge, Hjertesygdomme, Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 24/09/2023 - Introduktionsstilling ved Infektionssygdomme, Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 24/09/2023 - AFDELINGSLÆGE TIL RØNTGEN, SKANNING OG NUKLEARMEDICIN, SYDDANSK UNIVERSITETSHOSPITAL, ESBJERG SYGEHUS og GRINDSTED SYGEHUS
Sydvestjysk Sygehus | Ansøgningsfrist: 24/09/2023 - Afdelingslæge eller overlæge, Neurologisk afdeling
Regionshospitalet Gødstrup | Ansøgningsfrist: 25/09/2023 - Uklassificeret reservelægestilling til Afdeling for Bedøvelse, Operation og Intensiv, Regionshospitalet Horsens
Regionshospitalet Horsens | Ansøgningsfrist: 25/09/2023 - Afdelingslæge til Røntgen og Skanning, Regionshospitalet Viborg
Hospitalsenhed Midt, Regionshospitalet Viborg | Ansøgningsfrist: 25/09/2023 - Introduktionsreservelæge søges til Psykiatrisk Afdeling, Odense
Psykiatrisk Afdeling | Ansøgningsfrist: 25/09/2023 - Introduktionsstilling i Øre, Næse og Halskirurgisk afdeling på Esbjerg Sygehus
Sydvestjysk Sygehus | Ansøgningsfrist: 26/09/2023
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Jesper Bernstorf Jensen