Er vores sundhedssystem bygget til mænd?

Hvis vi skal have mændene til at gå oftere til lægen, og hvis vi skal have mændene til at have større egenomsorg i forhold til diabetes og andre kroniske sygdomme, så bliver vi nødt til at kigge på, hvordan vores tilbud om forebyggelse og behandling er skruet sammen, skriver programchef Peter Bindslev Iversen fra Steno Diabetes Center Sjælland.

Annonce

Annonce

ADHD er en nødvendig modediagnose

Flere og flere diagnosticeres med ADHD, men rigtig mange bliver stadig ikke opdaget, fordi deres ADHD kommer anderledes til udtryk end stereotypen. Praktiserende læger bør have bred opmærksomhed, særligt når det kommer til voksne med blandt andet gentagne tilfælde af stress og depression, siger kursusunderviser på årets Lægedage.

Åbningsdebat på Lægedage manglede … debat

Årets debat på Lægedage var fattig på divergerende synspunkter, og det fik aldrig rigtig de store dilemmaer til at træde frem. Det er en skam i en tid, hvor der er så mange svære sundhedspolitiske beslutninger, der skal træffes.

Ad

Ad

Uglens kloge ord om pandemien

Boganmeldelse: I sin nye bog tager professor Jens Lundgren læseren med hele vejen gennem godt to års pandemihåndtering, og undervejs øser han af sin enorme viden og uddeler ris og ros som fortjent. Det er der kommet en vellykket og troværdig bog ud af, som vil stå tilbage som et medicinsk-historisk dokument.

Ad

Valgets konsekvenser

Det er ikke kun den kommende regering, der skal kigge indad. Lægerne skal bidrage til et sundt fællesskab for dem selv, deres kollegaer og patienterne.