Dansk topforsker: Sovepiller ødelægger søvnen og hukommelsen

Det er en rigtig dårlig idé at give ældre personer sovemedicin, da det kan gå ud over deres hukommelse og måske også bidrage til udvikling af demens, viser dansk forskning. Der er behov for udvikling af helt nye typer af sovemedicin, der ikke piller ved funktionen af noradrenalin i løbet af natten, siger læge og hjerneforsker.

Annonce

Endelig: Psykiatriforhandlinger begynder snart

Tidligere på sommeren åbnede Sundhedsminister Magnus Heunicke for at fremrykke de politiske forhandlinger om en 10-årsplan for psykiatrien. Nu er partierne indkaldt til 24. august.

Annonce

Psykiatrimidler har givet flere senge og mere personale

Opfølgning på de 600 mio. kr. til psykiatrien hvert år, der blev afsat i finansloven for 2020, viser blandt andet en positiv udvikling i antallet af fuldtidsbeskæftigede og normerede sengepladser i psykiatrien.

Ad

Ad

Hvad blev der af Anders?

Egentlig var det meningen, at børnelæge Anders Johansen kun skulle være et år på universitetssygehuset i Malmø som led i sin subspecialisering. Men han er der endnu. For han kan stadig ikke forlige sig med de to sjællandske regioners it-system, Sundhedsplatformen. Læs det sidste interview i serien om karrierekolbøtter.

Annonce

Ad

Lif: Sats på et stærkere offentligt sundhedsvæsen 

Et stærkt og velfungerende offentligt sundhedsvæsen er en forudsætning for, at befolkningen er selvhjulpen og bidrager til samfundet, og så er et stærkt sundhedsvæsen også en vigtig samarbejdspartner for en innovativ lægemiddelindustri, skriver koncernchefen for Lægemiddelindustriforeningen..

Ad

Ledende overlæge mener, berøringsangst er en hæmsko: Kliniske forsøg er ren win-win-win

Når patienter indgår i kliniske forsøg med lægemidler, betaler firmaerne bag lægemidlerne typisk for medicinen under forsøgene. Derfor kan der være millioner af kroner at hente, hvis sundhedsvæsenet i højere grad ser kliniske forsøg med lægemidler som en måde at spare penge på, siger forsker og ledende overlæge. Klinisk forskning er ikke bare gavnligt for patienter, der får adgang til de nyeste former for behandling,

Se flere jobs