Dansk topforsker: Dette studie imponerede mig mest på ASH

Overlæge Martin Hutchings var specielt imponeret over et studie med CAR-T-celleterapi til patienter med diffust storcellet betacelle lymfom. Behandlingen er mere end dobbelt så effektivt som den nuværende standardbehandling.

Annonce

10 flotte danske højdepunkter på årets ASH

ASH 2021 er slut, og vi gør status over, hvad de danske forskere har haft med til årets sidste store medicinske kongres. En lang række flotte studier blev præsenteret af danske forskere igen i år.

Annonce

Stenos nye hus

Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) har netop indviet sit splinternye domicil i Herlev lidt vest for København. Stedet ligger lunt i adskillige trends, både hvad angår form og indhold.

Annonce

‘Undtagelsestilstand’ på intensivafdelinger skal besluttes af sundhedsdirektører og Sundhedsstyrelsen 

Vejledning fra Danske Regioner og Sundhedsstyrelsen fastslår, at hvis der opstår mangel på intensivpladser på sygehusene, så hviler ansvaret for generel ‘bortrationering’ af behandling af kritisk syge patienter ikke på den enkelte læge. Det er Christian Wamberg, formand for intensivlægerne, tilfreds med, men han mener, at vejledningen i praksis er ubrugelig, når der konkret skal prioriteres på afdelingerne.

Se flere jobs