Dansk læge på vej til Ukraine for at hjælpe landets sundhedsvæsen

Mads Geisler tager fredag mod Ukraine for Læger uden Grænser. Den ustabile situation gør, at det stadig er uklart, hvad han præcis skal lave. I første omgang bliver det fra dag til dag at sortere i, hvordan han og andre udenlandske sundhedsfaglige bedst kan hjælpe deres ukrainske kolleger.

Annonce

AUH er blandt de 20 bedste hospitaler i verden

Det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek har i en vurdering af 2.200 hospitaler rangeret  Aarhus Universitetshospital (AUH) som det 19. bedste hospital i verden og nummer 9 i Europa.

Annonce

Danske læger tager initiativ til hjælp til ukrainske flygtninge

Mens krigen raser, forsøger flere danske læger at hjælpe, hvor de kan. Heriblandt ledende overlæge Ulf Hørlyk, der arbejder på at organisere dansk hjælp til syge og sårede fra Ukraine, og Thomas Senderovitz, læge og tidligere direktør for Lægemiddelstyrelsen, der på få dage har etableret AidUkraineDenmark.

Kultur er et begreb, som kan få Morten Sodemann til at trække seksløberen

Morten Sodemann har haft travlt under pandemien. Som professor og overlæge på Indvandrermedicinsk Klinik, OUH, har han flere gange udtalt sig i medierne omkring indvandrere og COVID-19. For ham er kultur et bredt og til en vis grad tomt begreb, som både kan misbruges til at skabe afstand mellem mennesker, bruges som forklaring på eksempelvis indvandreres adfærd, og som kan opleves på en træstub på hans naturgrund

Annonce

Ledende overlæge: Sådan blev jeg leder

48-årige Henrik Palm er ortopædkirurg, men det er længe siden, at han har behandlet en patient. Han forlod klinikken for at hellige sig ledergerningen, for fra den stol kan han hjælpe endnu flere, mener han.