Dansk forskning: Sygeplejersker kan med fordel justere patienters EWS

EWS har siden 2012 været en fast bestanddel af hospitalernes håndtering af indlagte patienter, hvor scoringssystemet benyttes til tidligt at opspore tegn på kritisk sygdom. Nu viser ny dansk forskning, at der kan være fordele i at lade sygeplejersker bruge deres erfaringer til at justere på scoren. Studiet er udgivet i The Lancet Digital Health. 

Annonce

Annonce

Medicinstuderende kan være en stor hjælp – både nu og i fremtiden

For medicinstuderende kan et deltidsjob i almen praksis både være meningsfyldt og give et indblik i en spændende hverdag. Samtidig får læger og det øvrige personale frigjort tid til andre opgaver, og det gør det til en god investering, siger Mireille Lacroix. PLO-næstformanden håber også, at det vil give flere lyst til at uddanne sig inden for almen medicin.

Ad

Udvalgsformand afviser fælles front mod vikarbureauer: »Det er ikke en overvejelse, vi har haft«

Formanden for Danske Regioners psykiatriudvalg mener ikke, at det er en farbar vej helt at droppe samarbejdet med de dyre vikarbureauer. I stedet kræver det et langt sejt træk at rette op på arbejdsforholdene i psykiatrien, og det indebærer bl.a. aflastning af fastansatte psykiatere for at frigive mere tid til det kliniske arbejde og udvikling af faget. I sidste ende vil det være med til at mindske den stigende brug af lægevikarer. 

Ad

Annonce

Overlæge om årets ERS: Positive oplevelser og bekymrende tendenser

Årets store lungekongres for European Respiratory Society bød på især interessant forskning inden for brugen af kunstig intelligens til diagnosticering af patienter med lungesygdom. Men der blev også talt om mange af de problemer, som verden står overfor, herunder fortæller overlæge og professor Christian B. Laursen fra kongressen i Barcelona.