Annonce

Juraprofessor om Progardiasag: Man kan ikke afvise dokumentfalsk

Hvis lægen, der påstår aldrig at have set eller skrevet under på AUH’s bekymringsskrivelse om Progardias brug af MR-vejledt fokuseret ultralyd, taler sandt, har ledelsen på AUH efter alt at dømme overtrådt lovgivningen om dokumentfalsk, vurderer juraprofessor Sten Schaumburg-Müller. 

Annonce

Dansk hensigtserklæring skal nedbringe vægtstigma

På en stor politisk konference om stigmatisering af mennesker med overvægt præsenterede Nationalt Center for Overvægt en dansk hensigtserklæring. Formålet er at nedbringe eksisterende stigma.

Annonce

Vinder: Forbedringsproces har bragt Sydjylland til tops i behandling af ADHD

Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium, Sydjylland, bestående af afdelinger i Esbjerg, Aabenraa og Vejle er bedst til behandling af ADHD. Afdelingerne har arbejdet systematisk på at forbedre deres arbejde og skabe en fælles standard ved hjælp af data, siger ledende overlæge Thorsten Schumann.

Ad

Vinder: ­Cheflæge vil have tvær­regionalt ­vikarstop

Når Preben Friis, der er cheflæge i Regionspsykiatrien Midt, på vegne af medarbejderne ved PMI Sengeafsnit kan kalde sig vinder i kategorien behandling af depression er det på trods. For udfordringerne med især personalemangel fylder i hverdagen.

Uglens kloge ord om pandemien

I sin nye bog tager professor Jens Lundgren læseren med hele vejen gennem godt to års pandemihåndtering, og undervejs øser han af sin enorme viden og uddeler ris og ros som fortjent. Det er der kommet en vellykket og troværdig bog ud af, som vil stå tilbage som et medicinsk-historisk dokument.

Ad

Valgets konsekvenser

Det er ikke kun den kommende regering, der skal kigge indad. Lægerne skal bidrage til et sundt fællesskab for dem selv, deres kollegaer og patienterne.

Ny strategi- og handleplan fra DMCG ser på tværs af sundhedsvæsenet

Det tværsektorielle samarbejde, som skal styrke kvaliteten af forløbene for kræftpatienter på tværs af kommuner, almen praksis og hospitaler, har fået en mere fremtrædende plads i et udkast til en ny strategi- og handlingsplan fra Danske Multidisciplinære Cancer Grupper, DMCG. Udkastet skal diskuteres på DMCG’s repræsentantskabsmøde senere i november.

Se flere jobs