Annonce

Dødsangst kan ikke vente til sidste øjeblik

Mens læger er vant til at tale med patienter om både livet og døden, bliver behandlingen af dødsangst måske forbigået. Det har fået praktiserende læge til at sætte lige netop dødsangsten på dagsordenen på ét af Lægedages kurser for praktiserende læger og praksispersonale. En af underviserne på kurset opfordrer til, at vi taler mere om døden, så vi kan leve livet.

Kære {{ first_name,fallback= }} {{ last_name,fallback= }} 

Hjælp os med at kåre Danmarks Bedste Hospitaler 2022

Det er ved at være sidste mulighed, hvis du vil være med til at påvirke kåringen af Danmarks Bedste Hospitaler 2022. Dit bidrag som speciallæge er vigtigt, når Dagens Medicin i begyndelsen af det nye år igen rangordner landets sygehusafdelinger inden for mere end 60 behandlings- og undersøgelsesområder.

Som tak for hjælpen sætter vi et ophold på Hindsgavl Slot på højkant. Ved lodtrækning findes vinderen af et weekendophold for to personer i smukke omgivelser til en værdi af 3.598 kr. Opholdet inkluderer bl.a. middag, overnatning og morgenmad. Læs mere om Hindsgavl Slot her.

Vi håber på din hjælp til at vægte indikatorerne, når vi i den kommende tid trækker tal ud af alle tilgængelige databaser over den kliniske kvalitet i Danmark. Sidste år fik vi hjælp fra flere 1.100 speciallæger.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Rikke Esbjerg
Chefredaktør

Lovende resultater med AstraZeneca-middel til personer med COVID-19

AstraZeneca har fremlagt resultater fra to fase 3-studier med medicinalvirksomhedens eksperimentelle lægemiddel som behandling til personer med COVID-19. Behandlingen var profylaktisk i stand til at fjerne risikoen for alvorlig sygdom og død. »Utroligt spændende, at vi får et alternativ til vaccinerne,« siger dansk overlæge.

Hovsaforskeren i hepatitis på Hvidovre 

Professor og overlæge Jens Bukh har indskrevet sig i virusforskningens historie med en række opdagelser, der har gjort det muligt at kurere en af verdens mest hårdnakkede virussygdomme, hepatitis C, som kan føre til både skrumpelever og leverkræft. Men at han overhovedet blev forsker, var et rent tilfælde, fortæller Jens Bukh bl.a. i dette portræt i serien Dansk klinisk forskning i verdensklasse.

Annonce

Patientforening: Danmark halter bagud på ME

Patientforeningen for ME-ramte er mildt sagt frustrerede over, at Danmark går enegang, når det gælder guidelines til behandling af sygdommen. De britiske sundhedsmyndigheder har netop udsendt nye guidelines, der fastslår, at ME ikke er en funktionel lidelse, men er en særskilt biomedicinsk lidelse.

Annonce

Læger skal undgå skyld og skam

Når et patientforløb ikke går som ventet og ender med et ulykkeligt udfald, kan læger og andet sundhedspersonale blive ‘second victim’ og slås med skyld og skam. Det er emnet for et af årets kurser på lægedage. Åben dialog og at turde at være i sårbarheden er vejen til en nødvendig kulturændring, siger underviser på kurset Katja Schrøder, der har beskæftiget sig med området i ti år.

Se flere jobs