Amputationsskandalen: »Karkirurgien går en betydelige lysere tid i møde, men det er tragisk, at dette er forudsætningen«

Mandag mødtes Region Midtjyllands hospitalsudvalg med regionens koncerndirektør, hospitalsledelsen og overlæge Kim Houlind, der har forfattet en ekstern analyse, som kaster lys over karkirurgiens mørke sider i Midtjylland. Denne første politiske behandling af amputationssagen stiller allerede karkirurgien et bedre sted, mener to regionspolitikere.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Hjertekirurgiens historie gentager sig … åbenbart

Det er ikke korrekt, at Rigshospitalet er de første og eneste til at udføre en bestemt type bypass på bankende hjerte, som det fremgår af en artikel i Dagens Medicin nr. 7/22. Det har man gjort i Aalborg siden 2018, skriver en række hjertelæger fra Aalborg UH i denne kommentar.

Jonatan Schloss: Lægevagten er truet på nationalt plan

Patientsikkerhedsmæssigt, samfundsøkonomisk og tilgængelighedsmæssigt havde vi i Danmark indtil for ti år siden et unikt godt system for lægevagten. Det har vi ikke mere, skriver Jonatan Schloss, direktør for Komponent og tidligere direktør i PLO, i en kommentar. 

Se flere jobs