Kære    

Nu samles hjertelæger- og forskere fra hele verden i Chicago i USA for at gøre status over det seneste års forskning i hjerte-kar-forskning. Det sker, når American Heart Association (AHA) slår dørene op til kongressen AHA 2022 med alt det nyeste inden for kardiologisk forskning.

Fra dansk side er en stribe forskere taget over Atlanten med en håndbagage bestående af posters og andet, som de skal bruge til at fremlægge årets forskningsresultater. Et kig i oversigten over de danske præsentationer til AHA 2022 afslører, at vi har flere spændende forskningsresultater i vente, blandt andet data fra et forsøg med behandling af hjerteklapbetændelse med antibiotika i tabletform efter infektionsstabilisering. Data er en opfølgning på POET-studiet og viser, hvordan det er gået patienter med hjerteklapbetændelse, siden tabletbehandling med antibiotika blev gjort til en mulighed for blot et par år siden.

Fra dansk side vil vi på kongressen også lægge mærke til et forskningsresultat, hvor forskere har undersøgt, hvad niveauerne af transthyretin i blodet betyder for risikoen for at dø af hjertesygdom eller af anden årsag. Rygterne går, at transthyretin kan benyttes som biomarkør for død, og at niveauerne også kan pege i retning af, hvem der er i risiko for at udvikle hjertesygdommen transthyretin amyloidose. Vi skal også se nærmere på muskelsvaghed hos personer med hjertesvigt, og hvordan man med ketonstoffer kan beskytte hjertet i forbindelse med en hjertetransplantation.

Selvfølgelig har vi i vores dækning af AHA 2022 også fokus på, hvad der bliver præsenteret af store internationale forskningsresultater på kongressen, og hvilke forskningsresultater der kan få klinisk relevans inden for behandling af hjertesygdomme de kommende år. Årets kongres har hele ni late-breaking sessioner med cremen af cremen af forskningsresultater inden for blandt andet behandling af hjertesvigt, hjertekirurgi, klinisk praksis, koblingen mellem hjertesygdomme og nyresygdomme samt de nyeste lægemiddelkandidater på blokken.

Dagens Medicins journalist er på pletten til at komme med et overblik over det mest interessante fra både Danmark og det store udland, og til at runde hele kongressen af har vi bedt en førende ekspert om at komme med sit bud på, hvad der har været det mest interessante på AHA 2022.

Mandag 7. november og tirsdag 8. november udkommer vi først på eftermiddagen med nyhedsbreve fra kongressen, hvor vi samler op på alt det bedste fra årets AHA 2022.

Hele materialet samles i en sektion på Dagens Medicins hjemmeside, der kan anvendes som reference for alle interesserede.

Hvis du ikke er interesseret i at modtage Dagens Medicins AHA-nyhedsbrev, så kan du afmelde det herunder.

Med venlig hilsen
Asser H. J. Pelle
Redaktionschef