Kære {{ first_name,fallback= }} {{ last_name,fallback= }}  

Det summer i Madrid omkring det store kongrescenter IFEMA, der sætter scenen for årets store kongres for European Hematology association (EHA). Tusinder og atter tusinder af forskere og hæmatologer fra hele verden er taget til den spanske hovedstad for at tage del i det, som er et fagligt højdepunkt. Dagens Medicin er også til stede i Madrid, hvor journalist Kristian Sjøgren vil dække det mest interessante internationale og danske forskning tæt.

Årets EHA er spækket med dansk forskning, og vi kommer fra kongressen til at skrive om alt lige fra, at personer med CML i Danmark måske ikke klarer sig så godt på behandling med tyrosinkinasehæmmere, som vi troede, til at bispecifikke antistoffer virker godt (og bestemt bedre end CAR-T) til patienter med diffust storcellet B-celle lymfom med TP53 mutation.

Som noget nyt vil vi også udgive en række video-interviews med førende danske forskere om nogle af de store resultater på kongressen. Vi skal blandt andet tale med overlæge og klinisk lektor Michael Roost Clausen om resultater med behandling af patienter med follikulært lymfom eller diffust storcellet B-celle lymfom med epcoritamab. Vi skal også tale med overlæge Carsten Niemann om en potentiel ny behandlingskombination til patienter med kronisk lymfatisk leukæmi og med ledende overlæge og klinisk lektor Christian Bjørn Poulsen om resultater fra ECHO-studiet med behandling af patienter med mantle celle lymfom med acalabrutinib.

Vi håber også på at kunne komme til at tale med ph.d.-studerende Stine Ulrik Mikkelsen fra Københavns Universitet om hendes enormt spændende resultater, der peger i retning af, at tilskud med C-vitamin måske kan beskytte mod myeloide sygdomme og associerede tilstande. De resultater bliver præsenteret late breaking.

Selvfølgelig suser vores mand i Madrid også rundt på kongressen for at opsnappe de største af de internationale nyheder og alt det, som kan få betydning for den kliniske praksis. I år bliver en af de mest omfattende dækninger af EHA til dags dato fra vores side, og vi glæder os til at fortælle om alt det, der sker i den spanske varme.

Vores dækning begynder med et nyhedsbrev i morgen fredag 14. juni og fortsætter mandag 17. juni, hvor vi samler op på weekenden, inden vi tirsdag 18. juni runder af med et overblik over årets højdepunkter på EHA. Alle artikler fra årets kongres samles i en sektion på Dagens Medicin.

Hvis du ikke er interesseret i at modtage Dagens Medicins EHA-nyhedsbrev, kan du afmelde det herunder.

Med venlig hilsen

Asser H. J. Pelle, redaktionschef